Gimnastică: Un fost antrenor american, judecat pentru abuzuri sexuale, s-a sinucis

Gimnastică: Un fost antrenor american, judecat pentru abuzuri sexuale, s-a sinucis

John Geddert, fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică artistică a SUA, campioană olimpică în 2012, s-a sinucis, joi, la câteva ore după inculparea sa pentru "muncă forţată" şi agresiuni sexuale asupra sportivelor din Michigan, a anunţat justiţia acestui stat american, citată de AFP.

"Poliţia ne-a informat că trupul lui John Geddert a fost descoperit în această după-amiază, iar decesul a survenit în urma sinuciderii", a declarat pe Twitter procurorul statului, Dana Nessel, care şi-a exprimat regretul pentru "finalul tragic al unei poveşti tragice".

Trupul neînsufleţit a fost descoperit de agenţii de poliţie într-un refugiu al unei autostrăzi din Lansing, a precizat poliţia din Michigan.

Procurorul anunţase în cursul zilei că fostul antrenor, în vârstă de 63 de ani, era judecat pentru abuzuri fizice, verbale şi sexuale asupra a 20 de tinere care se antrenau la clubul pe care îl deţinea, Twistars.


Foto: (c) Kyle Terada/USA TODAY Sports via REUTERS


Faptele s-au petrecut între 2008 şi 2018, conform actului de acuzare.

La acelaşi club lucrase şi fostul terapeut Larry Nassar, medicul lotului american de gimnastică, condamnat la închisoare pe viaţă în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

John Geddert era acuzat, de asemenea, că a minţit poliţia, în special negând că ar fi ştiut de agresiunile sexuale comise de Larry Nassar asupra gimnastelor de la clubul său.

Conform rechizitoriului, acuzaţiile la adresa lui John Geddert vizau "traficul de fiinţe umane, munca forţată care a provocat vătămări fizice, munca forţată a minorilor şi agresiunea sexuală asupra unei minore în 2012", precum şi "activităţi mafiote şi falsă mărturie".

El ar fi utilizat ''înşelătoria şi constrângerea asupra tinerelor sportive venite să se pregătească pentru gimnastică, în profit personal", a explicat procurorul, adăugând că victimele erau "femei tinere şi vulnerabile".

De asemenea, el a fost autorul unor "abuzuri psihologice şi fizice", a subliniat procurorul, care a precizat că în total au fost cel puţin 50 de victime care erau minore la momentul faptelor.

John Geddert trebuia să compară în faţa unui tribunal local joi după-amiază.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...