Gina Lollobrigida, 10 zile cu Fidel Castro. „S-a prefăcut că nu observă lipsa hainelor și mi-a urat bun-venit în Cuba“ FOTO

Gina Lollobrigida, 10 zile cu Fidel Castro. „S-a prefăcut că nu observă lipsa hainelor și mi-a urat bun-venit în Cuba“ FOTO

Actrița l-a vizitat pe celebrul lider cubanez în Havana, unde a trăit una dintre cele mai impresionante experiențe din viața sa, după cum a mărturisit.

Gina Lollobrigida, sedusă de Fidel Castro FOTO Profimedia

Gina Lollobrigida, care a murit la vârsta de 95 de ani, a avut o viață tumultoasă, plină de cuceriri și aventuri. Actrița a fost printre puținele personalități care l-au vizitat pe El Comandante în Cuba. Ajunsă la Havana pentru a realiza un interviu cu Fidel Castro, actrița a petrecut 10 zile alături de el și, cu toată că nu a recunoscut niciodată oficial, a trăit una dintre cele mai „fierbinți“ aventuri din viața sa.

Într-un interviu pe care l-a acordat în 1974 pentru revista italiană „Gente“, Gina Lollobrigida a povestit aventura ei cubaneză și a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Fidel Castro, care a sedus-o.

Când mi-a venit ideea unui interviu cu Fidel Castro, m-am întrebat dacă nu ar fi periculos. Auzisem că este mereu înconjurat de soldați înarmați, dar, totodată, această idee m-a fascinat. Castro nu fusese fotografiat sau intervievat de nimeni recent“, a povestit actrița în interviul pentru revista „Gente“.

Diva italiană a petrecut 10 zile în Cuba, timp suficient să rămână profund impresionată de El Comandante. „După ce am petrecut 10 zile în Cuba, pot spune că Fidel este un om extraordinar și că legenda creată în jurul lui e justificată. Este cald, înțelegător și extrem de uman. Nu ridică niciodată vocea, ci șoptește. Discursurile lui îi hipnotizează pe cubanezi“, povestea ea.

Ideea acestui interviu s-a născut la Moscova, unde Lollobrigida trebuia să-l fotografieze pe poetul Yevgenniy Yevtushenko. De acolo, ea a scris o scrisoare către Castro, iar epistola a fost trimisă la Havana prin ambasadă.

Lollobrigida a pornit spre capitala Cubei cu „opt camere, 200 de role de film, 10 perechi de blugi noi, un tehnician de sunet, un cameraman și o prietenă din SUA“.

„Eu și prietena mea făceam plajă nud în grădina reședinței noastre din Havana, când a apărut o persoană care a anunțat sosirea lui Fidel. Mi-a zâmbit, s-a prefăcut că nu observă lipsa hainelor. Mi-a dat mâna și mi-a urat bun-venit în Cuba“, a declarat Lollobrigida în interviu.

Nimeni nu știe unde locuiește Fidel. Când l-am întrebat dacă este adevărat că doarme în Jeep-ul său a început să râdă. Singura mea cerere care nu a fost satisfăcută a fost aceea să-l intervievez în casa lui. Castro mi-a explicat foarte serios că până și viața sa privată este dedicată și Revoluției și că are foarte puțin timp pentru el“, a adăugat ea.

Lucrul care a impresionat-o cel mai mult pe actriță a fost „relația extraordinară dintre Fidel și cubanezi“. Gina Lollobrigida l-a întrebat pe liderul cubanez de ce nu este căsătorit (Fidel Castro nu era căsătorit la acea vreme - n.r.): „M-a asigurat că femeile ocupă un loc foarte important în al lui viața și în sentimentele lui“, a mai povestit actrița.

Gina Lollobrigida a fost curatată de mulţi bărbaţi și a recunoscut acest lucru: “Am avut mulţi iubiţi, aşa am fost eu răsfăţată…Toată viaţa mea am avut prea mulţi admiratori”.

Printre partenerii divei s-au numărat Milko Skofic (soț, 1949 - 1971), Javier Rigau (partener, 1984-2006), dar şi iubiţii George Kaufman (1969 - 1970), Yul Brynner (1958 - 1959), Frank Sinatra (1958 - 1959), Christiaan Barnard, Eddie Fisher, Burt Lancaster, Henry Kissinger.

Pe 19 februarie 2008, Fidel Castro a declarat oficial că renunţă la putere. În august 2006, în urma unei intervenţii chirurgicale, cedase deja, cu titlu interimar, atribuţiile sale fratelui său, Raul. A murit la 25 noiembrie 2016, la vârsta de 90 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat