Giurgiu: 36 de persoane din judeţ care au călătorit în Italia, izolate la domiciliu

Giurgiu: 36 de persoane din judeţ care au călătorit în Italia, izolate la domiciliu

Directorul executiv al DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în judeţ nu există nicio persoană suspectă de îmbolnăvirea cu coronavirus, dar sunt 36 de persoane care au venit din Italia şi, ca măsură preventivă, sunt izolate la domiciliu.

"Nu avem niciun suspect de coronavirus, nicio persoană nu este în carantină, dar avem 36 de persoane care au călătorit în Italia, în alte zone decât Veneto sau Lombardia, şi care au intrat în autoizolare la domiciliu. La intrarea în ţară prin punctele de trecere a frontierei aeriene sau terestre, cetăţenii completează un chestionar privind zonele unde au călătorit, iar aceste formulare sunt repartizate Direcţiilor de Sănătate Publică din fiecare judeţ. Astfel, noi am identificat 36 de persoane din judeţul Giurgiu care au călătorit în Italia, toate sunt asimptomatice, nu prezintă niciun simptom, dar, conform procedurilor, se află în izolare 14 zile la domiciliu. Mai avem în judeţ şi două persoane care au ieşit deja din izolare şi nu au dezvoltat niciun simptom. Am avut şi o persoană care a călătorit în China, dar aceasta a fost la începutul perioadei, nu a călătorit în zona afectată şi nu a dezvoltat niciun simptom", a declarat directorul executiv al DSP Giurgiu.

Potrivit sursei citate, celor aflaţi în izolare la domiciliu nu li se fac teste privind infectarea cu Covid-19, măsura de izolare fiind doar ca prevenţie, iar echipaje de jandarmi şi de la IPJ Giurgiu îi monitorizează zilnic pentru a nu pleca de la domiciliu şi a respecta izolarea. AGERPRES / (AS - autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…