Giurgiu: Cetăţeni sirieni, ascunşi într-un camion din Turcia care transporta frigidere pentru Polonia

Giurgiu: Cetăţeni sirieni, ascunşi într-un camion din Turcia care transporta frigidere pentru Polonia

Un număr de şase cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 12 şi 39 de ani au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră la PTF Giurgiu-Ruse, ascunşi într-un autocamion încărcat cu frigidere din Turcia pentru Polonia.

"La finalul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în Slovenia, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru o societate comercială din Polonia. Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că şnurul asigurator al semiremorcii este secţionat şi prins cu un ac, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare. În urma controlului amănunţit, în compartimentul marfă au fost descoperite şase persoane de sex masculin, patru adulţi şi doi minori, care nu deţineau documente de identitate", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 39 de ani, care au declarat faptul că s-au urcat în mijlocul de transport fără ştirea şoferului şi intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii sirieni au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …