Giurgiu: Doi bărbați au căzut cu parapanta în lacul Comana

Giurgiu: Doi bărbați au căzut cu parapanta în lacul Comana

Doi bărbați, un instructor de zbor și însoțitorul acestuia, au fost preluați cu un elicopter SMURD, respectiv cu o ambulanță, după ce parapanta în care se aflau a căzut, duminică, în lacul Comana, județul Giurgiu.

Cei doi sunt transportați la spitale din București.

''Am fost anunțați prin 112 să intervenim după ce o parapantă cu motor a căzut în Parcul Comana, în lacul din Parcul Comana. Am trimis la fața locului o autospecială cu apă și spumă, o barcă de la Detașamentul Giurgiu și un echipaj SMURD. Barca a fost întoarsă din drum pentru că cetățenii aflați la fața locului au intervenit pentru scoaterea celor doi bărbați căzuți în apă'', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, un bărbat a sunat la 112 și a spus că a văzut căzând o parapantă în lacul de la Comana. ''Am înțeles că în parapantă era instructorul de zbor și un însoțitor. Inițial a fost găsit instructorul de zbor. La scurt timp a fost găsit și cel de-al doilea bărbat, însoțitorul instructorului. A fost preluat cu o ambulanță și este transportat la spital. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs incidentul'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Oficialul IPJ a arătat că elicopterul SMURD sosit la fața locului l-a preluat pe instructorul de zbor, starea acestuia fiind mai gravă. Până la sosirea elicopterului, medicii de pe ambulanță l-au resuscitat pe bărbat.

La Comana funcționează un punct de zbor de agrement cu parapanta.

AGERPRES( AS — autor: Camelia Bigan, editor: Cristina Tatu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion