Giurgiu: Doi bărbați au căzut cu parapanta în lacul Comana

Giurgiu: Doi bărbați au căzut cu parapanta în lacul Comana

Doi bărbați, un instructor de zbor și însoțitorul acestuia, au fost preluați cu un elicopter SMURD, respectiv cu o ambulanță, după ce parapanta în care se aflau a căzut, duminică, în lacul Comana, județul Giurgiu.

Cei doi sunt transportați la spitale din București.

''Am fost anunțați prin 112 să intervenim după ce o parapantă cu motor a căzut în Parcul Comana, în lacul din Parcul Comana. Am trimis la fața locului o autospecială cu apă și spumă, o barcă de la Detașamentul Giurgiu și un echipaj SMURD. Barca a fost întoarsă din drum pentru că cetățenii aflați la fața locului au intervenit pentru scoaterea celor doi bărbați căzuți în apă'', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, un bărbat a sunat la 112 și a spus că a văzut căzând o parapantă în lacul de la Comana. ''Am înțeles că în parapantă era instructorul de zbor și un însoțitor. Inițial a fost găsit instructorul de zbor. La scurt timp a fost găsit și cel de-al doilea bărbat, însoțitorul instructorului. A fost preluat cu o ambulanță și este transportat la spital. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs incidentul'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Oficialul IPJ a arătat că elicopterul SMURD sosit la fața locului l-a preluat pe instructorul de zbor, starea acestuia fiind mai gravă. Până la sosirea elicopterului, medicii de pe ambulanță l-au resuscitat pe bărbat.

La Comana funcționează un punct de zbor de agrement cu parapanta.

AGERPRES( AS — autor: Camelia Bigan, editor: Cristina Tatu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Cecenii lui Ramzan Kadîrov, așa-numiții „kadîroviți”, ar fi primit ordin să tragă în soldații ruși ce refuzau să fie carne de tun în prima linie a fro…