Giurgiu: Doi iranieni cu documente false luxemburgheze depistaţi la PTF Giurgiu-Ruse

Giurgiu: Doi iranieni cu documente false luxemburgheze depistaţi la PTF Giurgiu-Ruse

Doi cetăţeni de origine iraniană care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate luxemburgheze false au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, călătorind într-un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate ce aveau însemnele autorităţilor luxemburgheze. Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a constatat faptul că documentele prezentate de cei doi pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false", a informat ITPF Giurgiu.

Pe timpul cercetărilor, bărbaţii au declarat că sunt de origine iraniană, iar documentele false le-au procurat în Turcia, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, plătind suma de şapte mii de dolari şi intenţionau să călătorească într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar, conform protocolului româno-bulgar, persoanele şi documentele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES( AS-autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria