Giurgiu: Migrant iranian salvat de la înec după ce a încercat să treacă Dunărea înot între Ruse şi Giurgiu

Giurgiu: Migrant iranian salvat de la înec după ce a încercat să treacă Dunărea înot între Ruse şi Giurgiu

Un cetăţean iranian în vârstă de 33 de ani a fost salvat de la înec de autorităţile de frontieră giurgiuvene după ce a încercat să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România cu ajutorul unui colac, dar a ajuns în pericol de înec şi a strigat după ajutor.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la kilometrul 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec. Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.



În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care a fost solicitată o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol.

În urma cercetărilor a fost constatat faptul că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani, şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

În această situaţie a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, iar cetăţeanul iranian a fost preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria