Giurgiu: Primarul comunei Ogrezeni şi administratorul public - amendaţi pentru că nu au respectat distanţa socială faţă de localnici

Giurgiu: Primarul comunei Ogrezeni şi administratorul public - amendaţi pentru că nu au respectat distanţa socială faţă de localnici

Primarul comunei Ogrezeni şi administratorul public al localităţii din judeţul Giurgiu au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei, după ce poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini în care aceştia distribuiau pungi cu alimente sătenilor, fără a păstra distanţa socială de minimum un metru între persoane.

"Având în vedere imaginile şi informaţiile apărute în spaţiul public privind faptul că două persoane din localitatea Ogrezeni nu ar fi respectat regulile de distanţare socială, IPJ Giurgiu a demarat verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile ordonanţelor militare. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul ca doi bărbaţi au organizat în cursul zilei de luni, 13 aprilie, o activitate de distribuire de produse alimentare către persoanele vârstnice de pe raza localităţii Ogrezeni, încălcând prevederile Ordonanţei Militare nr. 1/2020, constând în faptul că nu au luat măsuri în cadrul activităţii desfăşurate prin care să se asigure distanţa de minimum un metru între persoanele participante, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum total de 4.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă emis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, a declarat pentru AGERPRES că, după ce a văzut situaţia la nivel naţional privind epidemia de COVID-19, a luat măsura distribuirii de măşti de protecţie către populaţie, ocazie cu care a identificat şi familiile cu situaţii speciale, bătrâni imobilizaţi la pat sau persoane fără posibilităţi materiale care aveau nevoie de ajutor şi, cu sprijinul unei fundaţii umanitare, le-a distribuit acestora pungi cu alimente.

"Am luat legătura cu o fabrică din localitate ce realiza şorţuri şi halate pentru sistemul sanitar şi care ne-a confecţionat cinci mii de măşti pentru locuitorii comunei. Acestea au fost distribuite de către trei echipe de voluntari formate din funcţionari publici şi membrii ai Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Ogrezeni celor 4.800 de locuitori ai comunei. Cu această ocazie, am constatat că 390 de persoane au vârste cuprinse între 65 şi 93 de ani, sunt persoane bolnave sau rămase fără serviciu şi au nevoie de ajutor motiv pentru care am luat legătura cu o fundaţie umanitară care ne-a pus la dispoziţie pachete cu alimente. Acestea au fost distribuite de către voluntarii noştri, care au fost echipaţi corespunzător cu combinezoane, măşti şi mănuşi , dar recunosc că pe strada unde locuiesc m-am ocupat personal de distribuirea alimentelor şi uneori masca mai mi-a căzut puţin iar oamenii m-au îmbrăţişat", a declarat primarul.

El a precizat că a aflat din presă despre sancţiunea care i-a fost aplicată.

"Am auzit şi eu din presă că am fost amendat şi eu şi administratorul comunei cu suma de patru mii de lei, încă nu am primit ceva oficial în acest sens dar nu am de gând să contest amenda. Având în vedere că gestul de a distribui alimente a fost nobil, trebuia să mă coste ceva, prin urmare nu voi contesta amenda şi o voi plăti", a mai spus Jean Jipa.

Comuna Ogrezeni are 4.800 de locuitori şi este formată din satele Hobaia şi Ogrezeni.

În comună au fost 60 de persoane în autoizolare, dintre care au rămas 30, iar o persoană care face dializă şi a ajuns la un spital din capitală a fost depistată cu COVID-19 şi se află sub tratament. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...