Giurgiu: Primarul Nicolae Barbu susține nu au fost efectuate percheziții la sediul instituției

Giurgiu: Primarul Nicolae Barbu susține nu au fost efectuate percheziții la sediul instituției

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că la sediul instituției nu au fost efectuate percheziții.

"Am aflat și eu din presă că IPJ Olt ar efectua percheziții la Primăria municipiului Giurgiu. Nu a fost nimeni la percheziții și nici nu am avut demult achiziții de mobilier urban, nu-mi aduc aminte să fi avut așa mari achiziții de mobilier urban", a declarat primarul municipiului Giurgiu.

Polițiștii din Olt efectuează, joi dimineață, 20 de percheziții, în cinci județe , pentru documentarea activității infracționale a unor persoane care ar fi derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă, cu un prejudiciu de 6,8 milioane lei creat prin evaziune fiscală și spălare de bani, a informat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, perchezițiile au loc în orașele Drăgănești-Olt și Potcoava, la sediile firmelor bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la primării din județele Giurgiu (în municipiul Giurgiu și comunele Oinacu și Gogoșari), Dâmbovița (Mătăsaru și Contești), Teleorman (Putineiu) și Dolj (Poiana Mare).

Suspecți în această cauză ar fi membrii Clanului Fluture din Drăgănești-Olt, la care au avut loc percheziții și anul trecut, tot pentru evaziune și spălare de bani, după ce ar fi produs și vândut obiecte de mobilier urban fără a avea documente justificative pentru materia primă.

AGERPRES / (AS — autor: Camelia Bigan, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...