Giurgiu: Sancţiuni pentru persoanele care puneau carburant în recipiente din plastic la benzinării

Giurgiu: Sancţiuni pentru persoanele care puneau carburant în recipiente din plastic la benzinării

Două persoane din municipiul Giurgiu surprinse în timp ce puneau carburant în recipiente din plastic la benzinării au fost sancţionate contravenţional cu avertismente scrise de către pompieri, informează Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"Patru echipe de control din cadrul Inspecţiei de Prevenire a ISU Giurgiu au efectuat ieri seară (miercuri n.red.) verificări cu privire la respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în zona a 13 staţii de distribuţie a carburanţilor din municipiul Giurgiu, ca urmare a numărului mare de autoturisme care aşteptau la staţiile de distribuţie a carburanţilor pentru a alimenta. Două persoane au fost surprinse în timp ce puneau carburant în recipiente din plastic şi au fost sancţionate contravenţional cu avertismente scrise", a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Conform sursei citate, în timpul acţiunilor de verificare s-au purtat discuţii cu şefii de staţie referitoare la respectarea normelor specifice de apărare împotriva incendiilor şi s-a atras atenţia cu privire la supravegherea modului în care se desfăşoară alimentarea şi la interdicţia prevăzută de lege de a permite clienţilor folosirea pentru a lua carburant a unor recipiente neconforme şi neinscripţionate adecvat respectiv bidoane, sticle din plastic etc.

Acţiunile derulate de pompieri au avut ca scop prevenirea unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor, a mai precizat reprezentantul ISU Giurgiu. AGERPRES / (AS - autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren