Giurgiu: TIR-urile care ies din ţară au de aşteptat 90 de minute la frontieră

Giurgiu: TIR-urile care ies din ţară au de aşteptat 90 de minute la frontieră

TIR-urile care ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ şapte kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat 90 de minute controlul de frontieră.

"În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.246 camioane, 402 autoturisme şi 2.883 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.290 de camioane, 397 de autoturisme şi 3.295 de persoane. Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte patru artere de circulaţie pe fiecare sens de deplasare. Înregistrăm un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 50 de minute pe sensul de intrare în ţară, respectiv 90 de minute pe sensul de ieşire din ţară. Aceşti timpi de aşteptare înregistraţi sunt din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Coada de TIR-uri la frontieră a început încă din noaptea de marţi spre miercuri, şoferii nervoşi au claxonat îndelung şi au deranjat liniştea locuitorilor din vecinătatea drumului naţional.

Şi pentru autoturisme controlul se efectuează pe câte patru artere de circulaţie atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. timpul de aşteptare la controlul de frontieră în cazul acestora fiind de câte zece minute pe ambele sensuri de circulaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...