Giurgiu: Trafic rutier afectat; ploaia și vijelia au rupt copaci pe DN 5, la Adunații Copăceni, și inundat carosabilul pe DN 6, la Buda

Giurgiu: Trafic rutier afectat; ploaia și vijelia au rupt copaci pe DN 5, la Adunații Copăceni, și inundat carosabilul pe DN 6, la Buda

Traficul rutier a fost afectat după ce, pe DN 6 în localitatea Buda, mai mulți copaci au căzut pe carosabil și peste cablurile de electricitate, iar pe DN 5 în zona Adunații Copăceni șoseaua a fost inundată, în urma unei ploi torențiale ce a fost joi seara însoțită de tunete, fulgere și intensificări ale vântului, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

Totodată, un bărbat cu afecțiuni cardiace a solicitat sprijinul pompierilor după ce a rămas blocat cu mașina pe care o conducea pe drumul dintre Prundu și Mironești.

"În urma ploii care a căzut joi seara în județul Giurgiu, DN 5 București-Giurgiu, în sensul giratoriu de la Adunații Copăceni, a fost inundat cu o lamă de apă de aproximativ 25 de centimetri și echipajele ISU au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei. Pe timpul intervenției circulația autovehiculelor s-a efectuat cu viteză redusă. Tot în timpul vijeliei un bărbat cu afecțiuni cardiace care se afla la volanul autoturismului său nu a mai putut să înainteze pe drumul dintre Prundu și Mironești și a sunat la 112 pentru a solicita sprijin. Echipajele ISU au intervenit, au preluat persoana și au predat-o echipajului Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu'', a declarat vineri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguț.

Potrivit acestuia, echipajele ISU au intervenit și pe DN 6, în localitatea Buda, după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil și peste firele electrice.

"Pompierii au acționat pentru deblocarea carosabilului, pe toată durata intervenției circulația s-a efectuat pe o singură bandă de mers", a menționat Neguț.

El a mai spus că vijelia din seara de joi a afectat și localități din Ilfov unde au fost smulse de vânt mai multe acoperișuri, în zonele Ciorogârla și Domnești, și copaci doborâți la pământ, pompierii din Giurgiu intervenind în sprijinul colegilor din județul vecin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro