Giurgiu: Trafic rutier afectat; ploaia și vijelia au rupt copaci pe DN 5, la Adunații Copăceni, și inundat carosabilul pe DN 6, la Buda

Giurgiu: Trafic rutier afectat; ploaia și vijelia au rupt copaci pe DN 5, la Adunații Copăceni, și inundat carosabilul pe DN 6, la Buda

Traficul rutier a fost afectat după ce, pe DN 6 în localitatea Buda, mai mulți copaci au căzut pe carosabil și peste cablurile de electricitate, iar pe DN 5 în zona Adunații Copăceni șoseaua a fost inundată, în urma unei ploi torențiale ce a fost joi seara însoțită de tunete, fulgere și intensificări ale vântului, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

Totodată, un bărbat cu afecțiuni cardiace a solicitat sprijinul pompierilor după ce a rămas blocat cu mașina pe care o conducea pe drumul dintre Prundu și Mironești.

"În urma ploii care a căzut joi seara în județul Giurgiu, DN 5 București-Giurgiu, în sensul giratoriu de la Adunații Copăceni, a fost inundat cu o lamă de apă de aproximativ 25 de centimetri și echipajele ISU au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei. Pe timpul intervenției circulația autovehiculelor s-a efectuat cu viteză redusă. Tot în timpul vijeliei un bărbat cu afecțiuni cardiace care se afla la volanul autoturismului său nu a mai putut să înainteze pe drumul dintre Prundu și Mironești și a sunat la 112 pentru a solicita sprijin. Echipajele ISU au intervenit, au preluat persoana și au predat-o echipajului Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu'', a declarat vineri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguț.

Potrivit acestuia, echipajele ISU au intervenit și pe DN 6, în localitatea Buda, după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil și peste firele electrice.

"Pompierii au acționat pentru deblocarea carosabilului, pe toată durata intervenției circulația s-a efectuat pe o singură bandă de mers", a menționat Neguț.

El a mai spus că vijelia din seara de joi a afectat și localități din Ilfov unde au fost smulse de vânt mai multe acoperișuri, în zonele Ciorogârla și Domnești, și copaci doborâți la pământ, pompierii din Giurgiu intervenind în sprijinul colegilor din județul vecin.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?