Giurgiu: Un turc şi doi afgani, depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Giurgiu: Un turc şi doi afgani, depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Un cetăţean turc şi doi tineri afgani au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, ascunşi în două mijloace de transport.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier. Şoferul era însoţit de către un alt bărbat, cetăţean român, tot în vârstă de 36 de ani. În urma controlului preliminar efectuat asupra remorcii autoturismului, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunsă, o persoană de sex masculin. În cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că persoana respectivă este un bărbat turc, în vârstă de 48 de ani, care, beneficiind de sprijinul şoferului, intenţiona să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge în Germania. Totodată, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat un control specific şi asupra unui autocamion, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani. Conform documentelor prezentate de către şofer, acesta transporta maşini de spălat, pe ruta Turcia - România. Întrucât prelata autocamionului era tăiată şi lipită, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost depistaţi, ascunşi, doi cetăţeni afgani cu vârste de 20, respectiv 25 de ani", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Cetăţenii afgani au declarat autorităţilor faptul că s-au urcat în autocamion, în timp ce se aflau într-o parcare pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect şi intenţionau să ajungă în Germania.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni străini depistaţi ascunşi, şoferul bulgar precum şi mijlocul de transport pe care acesta îl conducea, au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”