GJMB Cluj-Napoca: Opt infracţiuni, nouă fapte penale, 16 sancţiuni contravenţionale în prima zi de Electric Castel

GJMB Cluj-Napoca: Opt infracţiuni, nouă fapte penale, 16 sancţiuni contravenţionale în prima zi de Electric Castel

Jandarmii clujeni care au acţionat, vineri, în prima zi a festivalului Electric Castle , au constatat opt infracţiuni de încălcare a legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, informează un comunicat transmis, sâmbătă de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, s-au luat măsuri ferme pentru menţinerea unui climat de siguranţă atât în incinta festivalului, cât şi în proximitatea acestuia. Participanţii la festival au fost întâmpinaţi de poliţişti de prevenire cu recomandări, sfaturi şi experimente care să crească gradul de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise şi alcool.

Totodată, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat nouă fapte penale care vizează încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile OUG 195/2002. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 10 permise de conducere.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu" al judeţului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă pe timpul desfăşurării festivalului de muzică şi a asigurat răspunsul operativ în cazul situaţiilor de urgenţă.

Astfel, personalul ISU şi SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 28 de persoane, care nu au fost transportate persoane la unităţile spitaliceşti.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca precizează că activităţile de asigurare a ordinii publice şi control, cât şi cele pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă vor continua şi în zilele următoare, pentru siguranţa participanţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...