Glenn Thrush, jurnalist vedetă la New York Times, suspendat pentru hărțuire sexuală

Glenn Thrush, jurnalist vedetă la New York Times, suspendat pentru hărțuire sexuală

Corespondentul vedetă al ziarului New York Times la Casa Albă, Glenn Thrush, a fost suspendat de conducerea cotidianului după ce mai multe femei l-au acuzat de hărțuire sexuală, a declarat luni pentru AFP un purtător de cuvânt.

Plecat la finalul lui 2016 de la site-ul Politico al New York Times, Glenn Thrush este unul dintre marile nume ale jurnalismului politic în SUA. După învestirea lui Donald Trump, emisiunea "Saturday Night Live" difuzată de NBC i-a introdus personajul în mai multe scheciuri (interpretat de Bobby Moynihan), în tandem cu actrița Melissa McCarthy, care juca rolul fostului purtător de cuvânt de la Casa Albă Sean Spicer.

Într-un articol publicat luni pe site-ul Vox, jurnalista Laura McGann povestește cum, în urmă cu cinci ani, într-un bar, Glenn Thrush i-a pus mâna pe picior și a sărutat-o fără consimțământul ei. Alte trei femei au afirmat că au trecut prin experiențe similare, în timpul cărora jurnalistul cunoscut pentru pălăria din fetru pe care o poartă în permanență, le-a atins sau le-a sărutat în seri în care consumase alcool.

"Fiecare dintre aceste femei mi-a descris impresiile diferite legate de aceste experiențe: panicate, agresate, rușinate, tulburate", a scris jurnalista. "Am fost și sunt furioasă", a declarat ea despre propria stare de spirit. În toate cazurile, potrivit Laurei McGann, era vorba despre tinere ziariste de circa 20 de ani. Ultimele fapte comise ar data din iunie, potrivit articolului, una dintre victime izbucnind în lacrimi în fața lui Glenn Thrush.

De la dezvăluirile privindu-l pe Harvey Weinstein, acuzații de hărțuire sau de agresiune sexuală vizându-i pe actori, regizori sau producători continuă să apară. Ele au ieșit însă din sfera Hollywoodului și s-au extins în lumea afacerilor, a mass-media și în politică.

Ceea ce s-a întâmplat în luna iunie "mi-a schimbat viața", a spus jurnalistul de la New York Times. "Această femeie a fost bulversată de comportamentul meu și sunt dezolat", a adăugat el. "De mai mulți ani, am reacționat la o serie de crize personale și de sănătate consumând prea mult alcool. În timpul acestei perioade, am făcut lucruri de care mi-e rușine", a mai spus el. "Nu mai beau din 15 iunie 2017, am reînceput terapia și voi începe în curând un tratament pentru alcoolism. Fac eforturi din greu pentru a încerca să repar problemele pe care le-am cauzat", a dat el asigurări.

Pentru New York Times, aceste alegații sunt "foarte preocupante" și nu corespund "standardelor și valorilor" acestui cotidian, a explicat grupul într-o declarație transmisă prin intermediul unui purtător de cuvânt. Responsabilii ziarului indică faptul că, în așteptarea concluziilor propriei anchete, Glenn Thrush a fost suspendat din activitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina