Globurile de Aur 2023: Cate Blanchett, cea mai bună actriţă într-un film dramatic

Globurile de Aur 2023: Cate Blanchett, cea mai bună actriţă într-un film dramatic

Cate Blanchett a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic la cea de-a 80-a ediţie a Globurilor de Aur, organizată marţi seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al acestor trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

FOTO EPA EFE

La această categorie au fost nominalizate actriţele Cate Blanchett ("Tár"), Olivia Colman ("Empire of Light"), Viola Davis ("The Woman King"), Ana de Armas ("Blonde"), Michelle Williams ("The Fabelmans").

Înaintea galei de marţi seară, renumita actriţă australiană Cate Blanchett avea deja în palmares trei Globuri de Aur, precum şi două premii Oscar. În filmul "Tar", ea interpretează rolul primei femei care dirijează o orchestră germană de muzică clasică.

În 2022, Globul de Aur decernat în această categorie a fost câştigat de Nicole Kidman pentru rolul din filmul "Being the Ricardos".

Cea de-a 80-a gală de decernare a Globurilor de Aur are loc la ora transmiterii acestor informaţii şi se desfăşoară la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul este prezentat de actorul de comedie Jerrod Carmichael.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit