Gonit din România, Bölöni face furori în Franța: Ce a realizat la Metz, după tratativele eșuate cu FRF

Gonit din România, Bölöni face furori în Franța: Ce a realizat la Metz, după tratativele eșuate cu FRF

Dacă în privința jucătorilor, România duce o lipsă cruntă a calității, în schimb, la capitolul antrenorilor avem, în continuare, nume apreciate la nivel internațional.

Ladislau Bölöni ocupă locul 3 cu Metz, în liga a doua franceză

Problema e că, de ani buni, cei mai valoroși tehnicieni români preferă să lucreze peste hotare. Iar în rarele ocazii în care, unii dintre ei, s-au arătat interesați de o revenire în țară, sistemul bolnav al fotbalului românesc a avut grijă să-i gonească. Cum s-a întâmplat în cazul lui Ladislau Bölöni, la începutul anului 2022. După niște negocieri eșuate cu federația lui Răzvan Burleanu, în care condițiile impuse lui Loți n-au mai fost valabile, ulterior, pentru Edward Iordănescu (44 de ani), fostul mare internațional a luat drumul Franței. Adică, țară în care s-a format, ca antrenor, el fiind absolvent al celebrei școli de la Clairefontaine. Și cu echipe precum Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), Monaco (2006) și Lens (2011) în CV-ul său, de când s-a îmbrăcat cu trening-ul de „A1“.

Invincibil de 164 de zile

Ce a reușit Bölöni, la Metz, până în acest moment, dovedește o regulă nescrisă a fotbalului: un antrenor bun nu-ți garantează succesul, însă îți asigură calitatea muncii!

În cazul tehnicianului român, acest lucru se vede în modul spectaculos în care acesta a reușit să ridice Metz, în clasamentul ligii secunde din Franța, după un start dezolant de campanie. Pentru că, în primele sale 13 partide din campionat, Bölöni părea că a ratat complet obiectivul promovării: 4 victorii, 3 remize, 6 înfrângeri. Doar că, între timp, bilanțul eșecurilor din campionat a rămas „înghețat“ la cifra 6. Ceea ce înseamnă că, în acest moment, Metz are a doua cea mai lungă serie de invincibilitate, de 16 meciuri. Ultimul eșec datează din 24 octombrie 2022, 0-2, în deplasare, cu liderul Le Havre. De atunci, în ultimele 164 de zile, echipa pregătită de Bölöni a înregistrat 10 victorii și 6 remize. Doar Le Havre, locul 1, are o serie mai lungă de invincibilitate, suferind singurul eșec în 29 de etape, în runda a 2-a, 0-1 cu Valenciennes, pe data de 6 august 2022.

Diferența e că, dacă liderul Le Havre se poate considera deja promovat, având nouă puncte peste Metz (locul 3), în schimb, trupa pregătită de Bölöni duce o luptă sufocantă pentru acest obiectiv cu Bordeaux, aflată pe 2. Cele două formații sunt despărțite de 2 puncte, când mai sunt nouă meciuri de jucat. Partida directă bate la ușă, fiind programată pentru 15 aprilie, pe terenul lui Metz!

2022

e anul în care Metz și Bordeaux au retrogradat în liga secundă, ocupând ultimele două poziții în Ligue 1. Acum, cele două formații sunt în luptă directă pentru promovare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…