Google a dezvăluit noi produse hardware, inclusiv telefoane, boxe, căști, o cameră de buzunar și un laptop-tabletă

Google a dezvăluit noi produse hardware, inclusiv telefoane, boxe, căști, o cameră de buzunar și un laptop-tabletă

Compania Google, parte a conglomeratului Alphabet Inc, a dezvăluit, miercuri, a doua generație a telefoanelor sale Pixel, alături de noi modele de boxe inteligente și alte dispozitive, compania reafirmându-și astfel poziția pe piața hardware pe care concurează cu produsele Apple Inc și Amazon.com Inc., informează Reuters și AFP.

Noua colecție de dispozitive dezvoltate de Google, printre care se numără laptopul Pixelbook, căști wireless și o cameră de dimensiuni reduse, include sisteme și servicii dezvoltate de compania americană, în special Google Assistant.

În cadrul unui discurs susținut la evenimentul de lansare care a avut loc în San Francisco, directorul hardware al Google, Rick Osterloh, a susținut că noile produse ale companiei "demonstrează perfect strategia de a re-imagina un hardware din interior spre exterior".

La rândul său, șeful Google Sundar Pichai s-a arătat încântat de ''trecerea de la o lume axată pe telefonul mobil la una care are în centru inteligența artificială".

"Lucrăm în același timp la software și hardware deoarece acesta este cel mai bun mod de avansare în informatică", a spus el.

Telefonul smartphone Pixel 2 vine în două dimensiuni, ambele având caracteristici comparabile, printre acestea numărându-se carcase de aluminiu și lipsa jack-urilor tradiționale pentru căști. Prețurile pentru modelul de bază încep de la 649 dolari, iar valoarea de pornire pentru versiunea high-end este de 849 dolari. Telefoanele vor fi disponibile de la 19 octombrie.

Telefoanelor Pixel le lipsește ''luciul'' și cota de piață a smartphone-urilor cu preț similar, cum ar fi Apple iPhone sau Galaxy S ori Galaxy Note de la Samsung Electronics Co. Totuși, camera originală și software-ul Pixel au atras atenția criticilor, mulți dintre ei așteptându-se ca linia să devină un competitor serios pe segmentul mediu și superior al pieței smartphone-urilor Android.

Pixelbook, cu o valoare de 999 de dolari, este primul laptop echipat cu Google Assistant și va susține Snapchat al Snap Inc., după cum a anunțat compania. Tastatura se îndoaie în spatele ecranului pentru a porni ecranul tactil de 12,3 inchi și a-l transforma într-o tabletă. Produsul va fi disponibil în magazine începând de la 31 octombrie.

Google Home Mini, una dintre boxele proaspăt lansate, are un preț de 49 de dolari în Statele Unite și ar rivaliza cu popularul Echo Dot al Amazon.com Inc. Aceasta va deveni disponibilă la 19 octombrie. Home Max, cu dublu woofer pentru un sunet mai puternic, are un preț de 399 de dolari și va deveni disponibilă până la sfârșitul anului.

Pixel Buds, cu o valoare de 149 de dolari, vor intra pe piață în noiembrie. Căștile pot traduce în timp real dintr-o limbă în alta, oferind suport pentru 40 de limbi de circulație internațională.

Clips, camera de buzunar, va intra pe piață ''în curând'' la prețul de 249 de dolari, a mai anunțat Google.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /