Google avertizează cu privire la creșterea numărului de site-uri compromise de hackeri

Google avertizează cu privire la creșterea numărului de site-uri compromise de hackeri

Numărul de site-uri piratate a crescut cu 32% în 2016 iar pentru anul în curs această tendință nu dă semne de încetinire, a avertizat luni compania Google, transmite AFP.

"Nu ne așteptăm la o încetinire. Pe măsură ce pirații informatici devin din ce în ce mai agresivi, iar site-urile ajung să fie depășite (din punct de vedere al sistemelor de securitate învechite — n.r.), hackerii continuă să profite infectând din ce în ce mai multe site-uri", conform Google.

Google, care inserează avertismente de securitate ori de câte ori detectează un site piratat, a precizat că majoritatea persoanelor avertizate ar putea să-și securizeze paginile. Compania americană a mai precizat că 61% dintre site-uri nu pot face obiectul unor avertismente din partea Google pentru că pur și simplu nu sunt verificate de motorul de căutare.

"Ca de fiecare dată este de dorit să aveți o abordare preventivă și să vă securizați site-ul decât să încercați să-l curățați după ce a fost compromis. Trebuie să vă amintiți că un lanț este la fel de rezistent ca veriga lui cea mai slabă", conform Google.

Aceste informații au fost date publicității în contextul unui mediu de cybersecuritate din ce în ce mai vulnerabil, afectat de atacurile hackerilor împotriva Yahoo!, a unor firme importante de vânzări online, dar și împotriva unor site-uri guvernamentale americane.

"Comportamentul hackerilor evoluează constant iar cercetarea ne permite să menținem ritmul cu aceste schimbări și să le combatem", se mai arată în materialul publicat pe blogul Google.

Piratarea informatică a devenit o preocupare importantă a guvernelor, notează AFP, care reamintește că în urmă cu o săptămână guvernul american a acuzat serviciile secrete ruse că ar fi responsabile de un atac cibernetic masiv împotriva grupului Yahoo!.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante