Gorghiu (PNL): Declarațiile președintelui Iohannis în cazul Antenelor trebuie privite din perspectiva atribuțiilor constituționale

Declarațiile președintelui României, Klaus Iohannis referitoare la situația televiziunilor din trustul Intact ''trebuie privite exclusiv din perspectiva preocupărilor firești pe care un președinte de țară le are pentru a asigura echilibrul în societate și pentru a-și exercita atribuțiile conform prerogativelor constituționale'', a spus, vineri, copreședintele PNL Alina Gorghiu, la Suceava.

''Nu fac niciun fel de comentariu altul decât că domnia sa a făcut o declarație din perspectiva atribuțiilor constituționale pe care le are'', a menționat Gorghiu.

În opinia sa, conflictul e de natură juridică și trebuie soluționat în instanță.

''Acest conflict dintre trustul Intact și ANAF este unul de natură juridică și cred că poate fi soluționat în instanța de judecată unde există căi de atac. Înțeleg că sunt și exercitate în timpul real în care vorbim aceste căi de atac de către instituția afectată. Situația acestor televiziuni din trustul Intact nu este ușoară, însă vă atrag atenția că mai sunt și alte televiziuni în România, în acest moment, care se află într-o criză financiară extrem de gravă și aici nu pot să nu subliniez cazul TVR-ului'', a spus Gorghiu.

Totodată, copreședintele PNL a afirmat că urmărește ''cu interes cum se va finaliza această situație'' și consideră că ''mai mult de atât omul politic nu ar trebui să comenteze''.

''Aceste comentarii pe care le-am făcut în cheia în care soluția vine de la instanțe și urmărim cu interes un deznodământ din partea acestora cred că n-ar trebui să comentez (...) Sunt și alți oameni politici care au simțit nevoia să comenteze mult mai apăsat această speță, în opinia mea cred că nu era cazul, dar fiecare, că tot se vorbește de libertatea de exprimare la două fraze în România în ultima vreme, poate să spună ceva pro sau contra unui subiect'', a spus Gorghiu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…