Gorghiu, critici dure la adresa șefului ANRE: Undeva există, că l-am votat în plenul Parlamentului la un moment dat

Gorghiu, critici dure la adresa șefului ANRE: Undeva există, că l-am votat în plenul Parlamentului la un moment dat

Președinta Senatului, Alina Gorghiu, e nemulțumită de comportamentul șefului ANRE, Dumitru Chiriță, pentru inactivitatea sa în perioadă de criză energetică, deși încasează lunar circa 15.000 de euro.

Alina Gorghiu susține că șeful ANRE câștigă enorm, dar nu face o muncă pe msăură FOTO Inquam Photos

Acest ANRE a avut în ultimele luni o tăcere nejustificată, pentru că se stă pe bani mulți la ANRE”, a precizat președinta interimară a Senatului, într-un interviu la Prima TV.

În condițiile discutării veniturilor mari, Gorghiu a punctat: „Chiar 15.000 de euro (n.r. - se ajunge ca salariu). Președintele acestei instituții, domnul Chiriță, colegul PSD, ar fi trebuit să asume niște poziții. E foarte simplu ca instituție de reglementare să taci și să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei. Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliția răspunde pentru stângăcii”, a completat reprezentanta PNL.

Alina Gorghiu susține că problema crizei energetice este cea care dă cea mai mare bătaie de cap tuturor actorilor politi ci statelor. „E poate cel mai dureros sub al zilei, al acestei perioade. Criza energetică agectează orice stat. E o problemă reală și o incertitudine. Nu are de ce să stea pe umerii consumatorului casnic (...) Singurul care a decontat ca imagine e ministrul Energiei și Ministerul Energiei”,

Instabilitatea politică, „bucuria nebunilor

Întrebată de o posibilă remaniere guvernamentală, Gorghiu a precizat: „Este un lucru cât se poate de sănătos ca, din când în când, atunci când unele portofolii nu au miniştri performanţi, să se întâmple şi remanierea, numai că această remaniere, la acest moment, nu se întâmplă. De ce? Este opţiunea premierului care a făcut în mod constant evaluarea miniştrilor şi a acţiunii pe care au derulat-o în cadrul ministerelor, cu criterii foarte clare: de la bifarea jaloanelor pe PNRR, la eficienţa cu care şi-au derulat proiectele, la investiţiile pe care le-au făcut, chiar şi partea de comunicare publică a fost, sunt convinsă, unul din criteriile de evaluare. Ca atare, în interiorul partidului nu s-a discutat de remaniere. La acest moment, singurul care va şti calendarul este primul ministru al României, singurul care are atribuţii”.

Președinta interimară a Senatului a subliniat că o remaniere ar duce la instabilitate politică. „Teama mea, a colegilor mei, a colegilor din coaliţie nu e de remaniere. Niciun ministru nu e pe scaunul acela pe viaţă, viager. Mesajul puternic pe care cei din coaliţie trebuie să-l dea constant fiecărui om din societate este acela de a ne feri de instabilitate politică. De aceea cred că temele trebuie tratate foarte serios: a avea acum instabilitate politică în România, a discuta despre cum e conflict permanent în coaliţie, deşi nu este – sunt polemici, sunt anumite puncte pe care nu ne înţelegem dar într-o mare majoritate a temelor discuţia este consensuală – deci instabilitatea politică profită acum doar ruşilor. Este bucuria nebunilor şi aş vrea să consolidăm acest mesaj: nevoia de stabilitate politică şi de credibilitate în faţa partenerilor externi, în faţa propriei populaţii care ştie că va urma o iarnă grea şi nu i-a minţit deloc Guvernul că va urma această iarnă grea”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”