Gorghiu: Este momentul să repunem pe tapet comasarea alegerilor. Totul în România va fi blocat

Gorghiu: Este momentul să repunem pe tapet comasarea alegerilor. Totul în România va fi blocat

Ministrul Alina Gorghiu a afirmat că este momentul să fie readusă în discuție dezbaterea cu privire la comasarea alegerilor, precizând că începând cu luna aprilie, până la sfârşitul lunii decembrie „totul în România va fi blocat”.

Foto Inquam Photos

Este un moment în care cred că putem repune pe tapet această dezbatere, pentru că ceea ce se întâmplă în momentul acesta în societatea românească ne arată foarte limpede tuturor că va trebui să ne concentrăm şi anul acesta şi anul viitor pe reforme, pe investiţii, pe lucruri mult prea serioase ca să ne putem permite un blocaj la nivelul administraţiei centrale, un blocaj la nivelul instituţiilor din România. Nu ne permitem să avem un ritm mult mai slab al reformelor şi, de asemenea, cred eu, nu ne putem permite să avem o economie paralizată de un an efectiv blocat de atâtea alegeri”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres .

Ministrul a explicat că patru tipuri de alegeri vor avea loc la anul, subliniind că „începând cu luna aprilie, cu precampania, până la sfârşitul lunii decembrie, totul în România va fi blocat”.

Totodată, Alina Gorghiu și-a exprimat încrederea că premierul Marcel Ciolacu „va putea să reanalizeze, alături de conducerea PSD, această soluţie a comasării alegerilor”.

Eșecul comasării alegerilor

Ministrul Justiției, liberala Alina Gorghiu a afirmat că anul 2024 va aduce un haos în administrația publică, în contextul în care liderii Coaliției de guvernare nu au reușit să ajungă la un consens pentru comasarea alegerilor, fiind patru șiruri de alegeri în anul următor.

„Supărarea mea, că există şi o supărare, este că nu am reuşit să găsim înţelegere la colegii din Coaliţie să putem să gândim un calendar comasat al alegerilor”, a spus Alina Gorghi, potrivit News. Ministrul a mai susținut că „va fi un haos în 2024”.

Liberalii au insistat în Coaliție pentru introducerea subiectului comasării unor rânduri de alegeri din 2024, fiind cel puțin trei scenarii, și pregătite și argumentele, însă tema nu le-a surâs și celor din PSD.

Printre motivele aduse de liderii PSD s-au numărat argumente juridice, dar și calcule politice interne legate de rezultatele de la urne.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?