Gorghiu: PNL a admis că pot există excepții de la protocol, cu condiția ca toate partidele să fie de acord

Gorghiu: PNL a admis că pot există excepții de la protocol, cu condiția ca toate partidele să fie de acord

Alina Gorghiu susține că PNL a admis, „în vederea armonizării” pozițiilor tuturor membrilor coaliției, că pot exista anumite excepții de la protocol. Condiția PNL este ca toate partidele să fie de acord cu modificările și ca acestea să aducă „o îmbunătățire” activității guvernamentale.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului FOTO: Arhivă

„Există o poziţie clară, asumată de toţi cei trei lideri ai partidelor de respectare a protocolului. Respectarea protocolului în integralitatea sa, aşa cum a fost semnat, asigură o rocadă facilă, asigură o derulare a activităţii la nivelul Executivului, fără să fie sincope. Însă, în vederea armonizării poziţiilor tuturor colegilor din coaliţia guvernamentală, PNL a admis că pot exista anumite excepţii de la negocierea protocolului, excepţii punctuale, cu o singură condiţie - toate partidele care formează această coaliţie guvernamentală să fie de acord cu aceste modificări, excepţii punctuale de la protocol”, a precizat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Președinta interimară a Senatului a adăugat că „o eventuală excepţie de la protocol considerăm noi că ar trebui să aibă în vedere o condiţie esenţială şi anume o îmbunătăţire a activităţii guvernamentale. Dacă acea excepţie punctuală poate aduce o mai mare eficienţă în executiv, atunci această poziţie merită discutată".

Alina Gorghiu a subliniat, potrivit sursei citate, că PNL va avea anumite puncte pe care le va pune în discuție pe masa coaliției legate de un program de guvernare „foarte realist”, care să asigure în continuare creșterea economică, dar și sprijinirea tuturor familiile din România.

„Ne dorim un program de guvernare foarte realist, ca şi până acum, care să asigure în continuare creşterea economică în România, aşa cum a asigurat programul de guvernare şi activitatea premierului din ultimul an. (...) Un astfel de program va fi concentrat, din partea PNL, pe măsuri de dreapta, măsuri care ne-au consacrat, vorbim de menţinerea şi creşterea procentului alocat investiţiilor, ne gândim inclusiv la alocarea a 2% din PIB pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, vorbim de continuarea demersurilor şi eforturilor pentru absorbţia fondurilor europene într-un procent cât mai mare”, a declarat aceasta.

Senatoarea PNL a precizat că partidul din care face parte este foarte atent inclusiv la legile educației și la rezolvarea problemelor care înseamnă PNRR.

„Reformele din PNRR ne interesează foarte tare, pentru că ele înseamnă în definitiv un stat mai suplu, un stat mai eficient şi modern. Sprijinirea mediului de afaceri, în special a IMM-urilor şi a firmelor româneşti, vor fi, de asemenea, prioritate a PNL în programul de guvernare. Acest lucru nu înseamnă că nu suntem foarte atenţi şi la categoriile defavorizate", a transmis Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Totodată, președinta interimară a Senatului a afirmat că programul de guvernare va conține măsuri de protecție socială.

„E nevoie să-i asigurăm pe cei cu venituri mici şi foarte mici că nu îi lasă nimeni în urmă. În acest sens, vom continua susţinerea măsurilor pe care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene le-a propus şi anume continuarea acelor ajutoare acordate prin intermediul acestui minister, dar şi măsuri active de sprijin pe toate categoriile. Deci, vorbim de un program de guvernare care urmăreşte, pe de o parte, dezvoltarea României, dar şi sprijinirea tuturor familiilor din România", a explicat Alina Gorghiu


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”