Gorghiu: PNL are 25-26% în sondaje / Ce spune despre continuarea Coaliției după 2024

Gorghiu: PNL are 25-26% în sondaje / Ce spune despre continuarea Coaliției după 2024

Alina Gorghiu susține că PNL a crescut în sondaje față de acum un an. Președinta interimară a Senatului nu exclude o continuare a Coaliției cu PSD și după alegerile din 2024.

Alina Gorghiu consideră că PNL stă bine la nivel de intenție de vot FOTO Eduard Enea

Întrebată cum vede colaborarea PNL-PSD după parlamentarele din 2024, în condițiile în care liberalii ar avea în jur de 20% și PSD în jur de 35%, președinta interimară a Senatului a precizat:  „Avem un scor de 25%-26% în sondaje. Anul trecut aveam un scor mai neprietenos”, a punctat într-un interviu pentru Prima TV. 

Alina Gorghiu este de părere că actuala coaliţie de guvernare poate continua şi după tururile de scrutin din anul 2024. „Post alegeri parlamentare nu văd să fie altă formulă de guvernare decât aceasta (...) Nu exclud coaliţia cu PSD-ul după 2024, dar da, văd un 2024 pivotat de PNL pe dreapta şi de PSD pe stânga. Eu nu văd cum dreapta din România nu şi va impune candidatul la preşedinţie”.

Vicepreședinta PNL a dat asigurări că partidul său va avea candidat la președinție. „În privinţa candidaţilor la preşedinţie, mai avem doi ani şi. E absolut prematur să emit opinii referitor la persoane însă, la nivel de principiu, pot să vă spun că Partidul Naţional Liberal în istoria recentă, post-Revoluţie, a avut candidat la preşedinţie preşedintele de partid, de altfel şi celelalte partide au cam respectat această regulă. Dar nu a fost o discuţie în Partidul Naţional Liberal referitoare la preşedinţie la acest moment. E mult prea devreme”, a punctat Gorghiu.

Nicolae Ciucă, favorit pentru președinția țării

Varianta pe care o propune este Nicolae Ciucă, favorit pentru a fi candidatul PNL. „Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”, a completat Gorghiu.

De altfel, președinta interimară a Senatului l-a lăudat pe Nicolae Ciucă, pentru faptuș că e un politician în jurul căruia s-a putut creiona un Guvern. „Asigurăm ca partid politic stabilitatea politică. E nevoie de o coaliție mare. Dacă a fost un personaj politic care să adune cele trei partide, acela a fost Nicolae Ciucă. Orice lider PNL vine cu un bagaj politic greoi, mai ales din adversitatea cu PSD. A fost pariul corect al PSD. A fost un lider care nu are povara conflictușlui permanent cu PSD. A fost o Coaliție necesară”, a afirmat Alina Gorghiu. 

UDMR, menajat până la urmă

Gorghiu a avut un ton împăciuitor față de UDMR, în contextul scandalului legat de declarațiile controversate ale lui Viktor Orban. „Eu sunt convinsă că şi UDMR a înţeles destul de multe din acest episod şi vot fi mult mai precauţi în asocierea cu un lider contestat la acest moment de Europa şi văzut ca o voce secundată a politicii Kremlinului”, a afirmat șefa Senatului.

Gorghiu spune, întrebată ce părere are despre faptul că liderii UDMR au luat apărarea lui Viktor Orban, a criticat voalat reacția acestora. „Nu a fost cea mai fericită reacţie, dar în acelaşi timp, cred că UDMR trebuie judecat faţă de acţiunea, activitatea guvernamentală din România şi nu în funcţie de scuzele sau justificările pe care le-au găsit unor mesaje revoltătoare ale premierului Ungariei”, a adăugat lideru PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”