Gorghiu: Premierul a anunţat că pe data de 26 mai îşi depune mandatul. Ne dorim cu toţii o tranziţie rapidă

Gorghiu: Premierul a anunţat că pe data de 26 mai îşi depune mandatul. Ne dorim cu toţii o tranziţie rapidă

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a atras atenția că tranziţia rapidă în privința rocadei premierilor este foarte importantă, susținând că, în opinia sa, coaliţia şi-a făcut un deserviciu vorbind public atât de mult despre rotativă.

FOTO Facebook

„Discuţiile despre modalitatea în care se va realiza rotativa cred că pot fi încheiate rapid dacă există voinţă politică, iar această voinţă politică speră că există. Ne dorim cu toţii o tranziţie rapidă, iar premierul a anunţat că pe data de 26 mai îşi depune mandatul. Ca atare, tranziţia rapidă este foarte importantă, fără să mai facem discuţii publice pentru a nu bloca administraţia”, a spus liberala Alina Gorghiu într-o conferință de presă, susținând că, în opinia sa, „coaliţia şi-a făcut un deserviciu vorbind public atât de mult despre rotativă”.

PNL a oprit orice discuţie în spaţiul public referitoare la rotativa guvernamentală, discuţii pe care, trebuie să fim sinceri, oricum nu le-a iniţiat PNL, cu precizarea că vom merge mai departe cu negocierile privind programul de guvernare. (...) În timp ce eu dau aceste declaraţii se fac discuţii cu privire la programul de guvernare de specialişti”, a mai spus Alina Gorghiu.

În contextul în care șeful PSD a anunțat suspendarea negocierilor pentru cabinetul Ciolacu, pe fondul grevei generale din învățământ și restanțelor privind pensiile speciale, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a susținut, că suspendarea negocierilor pentru viitor cabinet nu trebuie să afecteze stabilitatea și angajamentele luate de coaliție.

În urma unei noi întâlniri cu reprezentanții din Educație, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că prioritatea Executivului este Educaţia, aceasta fiind unul din domeniile prioritare ale coaliţiei guvernamentale.

Nicolae Ciucă a mai subliniat în cadrul întâniriii că greva care a fost anunţată de sindicatele din Educaţie este o presiune în plus asupra tinerilor, înaintea examenelor.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, pe masa partidelor sunt mai multe scenarii în ceea ce privește viitorul guvernării. Primul scenariu este ca negocierile la nivelul Coaliției să continue în aceste zile, imediat după ce are loc o calmarea a sindicaliștilor din Educație.

Un alt scenariiu prevede sistarea negocierilor pentru cel puțin o lună, până la trimiterea cererii numărului 3 de plată din PNRR. Iar un al treilea scenariu este prelungirea pe o perioadă nedeterminată a mandatului lui Nicolae Ciucă la cârma Guvernului,

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...