Gorghiu și Blaga: Adversarii politici inventează la adresa candidaților liberali teme false, precum extremismul de dreapta

Gorghiu și Blaga: Adversarii politici inventează la adresa candidaților liberali teme false, precum extremismul de dreapta

Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au transmis marți o scrisoare deschisă membrilor și simpatizanților partidului, în care afirmă că adversarii politici inventează la adresa candidaților liberali teme false, precum extremismul de dreapta, și subliniază că formațiunea va susține în campania electorală, printre altele, respectul pentru valoarea și pentru unicitatea fiecărui om.

Cei doi lideri susțin că încrederea opiniei publice în PNL și în candidații propuși de partid este în creștere ca urmare a "muncii depuse de membri, a procesului credibil de selectare a unor candidați care aduc un suflu nou în politica românească, a impactului în opinia publică a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fără niciun succes!), a gestionării cu succes a procesului de fuziune".

De asemenea, Gorghiu și Blaga afirmă că toate celelalte partide politice, fără excepție, sunt tot mai departe de a transmite un mesaj clar de profesionalism și de desprindere de practicile nefaste ale corupției, adăugând că PNL este singura formațiune care a depus constant un efort privind întărirea sistemului legal de luptă împotriva corupției, consolidarea instituțiilor judiciare și protejarea statului de drept și a domniei legii.

Liderii PNL spun că adversarii politici ezită în a-și curăța propriile partide de cei asupra cărora planează suspiciuni de corupție și nu pun umărul la atât de necesarul efort de înnoire a clasei politice românești.

"Acesta este fondul pe care adversarii politici duc o campanie electorală lipsită de onestitate și de respect pentru adevăr. Ei pur și simplu inventează teme false, precum pretinsa sensibilitate a unor candidați PNL pentru o linie politică marginală și irelevantă în societatea românească, extremismul de dreapta. Din dorința de a curma acum odată pentru totdeauna toate aceste calomnii reafirmăm faptul că PNL nu a fost, nu este și nu va fi un partid care să aibă o ezitare cât de mică în ceea ce privește susținerea principiilor fundamentale ale societății libere și democratice. Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, șovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contră, PNL a condamnat fără ezitare tot ceea ce în istoria României a însemnat un fel de a face politică și de a guverna alimentat din ură, extremism și apologia crimei, de la Holocaust și până la regimul totalitar comunist", subliniază Gorghiu și Blaga în scrisoarea deschisă.

Aceștia mai subliniază că valorile pe baza cărora au construit demersul politic au fost mereu dialogul, toleranța, respectul pentru valorile celorlalți și pentru democrație, punctând că acest lucru este împărtășit de toți membrii PNL, de la Mircea Ionescu-Quintus și până la cei mai tineri colegi.

"Solicităm tuturor să nu ignore faptul că PNL, tocmai datorită valorilor pe care le-a promovat mereu, are cea mai lungă experiență în ceea ce privește suferințele la care a fost supus de reprezentanți fanatizați ai extremismului de dreapta și, deopotrivă, ai extremismului de stânga în anii tulburi de la jumătatea sec. XX. Lideri istorici de anvergură ai PNL au căzut deopotrivă apărând democrația de loviturile extremei drepte în perioada interbelică și de avansul regimului comunist câțiva ani mai târziu", adaugă Gorghiu și Blaga.

Cei doi copreședinți ai PNL arată că, începând cu luna ianuarie a anului 1990, PNL a fost mereu susținătorul valorilor societății democratice, al aducerii României la locul său de drept în Europa pentru integrarea în UE și în NATO.

Gorghiu și Blaga conchid că în campania electorală PNL va susține democrația, statul de drept, profesionalizarea clasei politice, combaterea corupției, dialogul pașnic, toleranța și respectul pentru valoarea și pentru unicitatea fiecărui om.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”