Gorghiu, supărare pe eșecul comasării alegerilor. Ce spune despre candidatul PNL la Primăria Capitalei

Gorghiu, supărare pe eșecul comasării alegerilor. Ce spune despre candidatul PNL la Primăria Capitalei

Ministrul Justiției, liberala Alina Gorghiu a afirmat că anul 2024 va aduce un haos în administrația publică, în contextul în care liderii Coaliției de guvernare nu au reușit să ajungă la un consens pentru comasarea alegerilor, fiind patru șiruri de alegeri în anul următor. 

FOTO Facebook

„Supărarea mea, că există şi o supărare, este că nu am reuşit să găsim înţelegere la colegii din Coaliţie să putem să gândim un calendar comasat al alegerilor”, a spus Alina Gorghi, potrivit News. Ministrul a mai susținut că „va fi un haos în 2024”. 

În ceea ce privește candidații la alegerile locale și prezidențiale, întrebată dacă PNL îl va mai susține pe Nicușor Dan, ministrul a afirmat la Digi24 că nici acest lucru nu este încă stabilit.

„E greu de exclus ceva în politica de astăzi, mai ales când funcţionezi într-o Coaliţie guvernamentală dreapta-stânga, PNL-PSD, însă vă spun că avem suficienţi oameni bine pregătiţi din punct de vedere al administraţiei care să poată câştiga Capitala”, a spus Gorghiu, explicând că Nicușor Dan a fost o alegere de conjunctură, făcută de fostul șef PNL (n.r. Ludovic Orban).

Totodată, ministrul a explicat că atunci s-a mers mai mult atunci „pe filozofia să piardă Firea decât să câştige candidatul PNL”, acesta fiind motivul pentru care s-a optat pentru o opțiune din afara partidului. Gorghiu a subliniat însă că ar prefera o soluție liberală, nu una de import pentru candidatul la Primăria Capitalei.

„Ciprian Ciucu e un primar care a demonstrat că ştie să facă administraţie, s-a ocupat mai puţin de politică, dar din Sectorul 6 a reuşit să facă o emblemă în aceşti 3 ani de administraţie”, a mai precizat Gorghiu.

Eșecul comasării alegerilor

Liberalii au insistat în Coaliție pentru introducerea subiectului comasării unor rânduri de alegeri din 2024, fiind cel puțin trei scenarii, și pregătite și argumentele, însă tema nu le-a surâs și celor din PSD. 

Printre motivele aduse de liderii PSD s-au numărat argumente juridice, dar și calcule politice interne legate de rezultatele de la urne.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat