Gorj: 12 angajaţi şi 25 de beneficiari ai Centrului de Recuperare Târgu-Cărbuneşti, confirmaţi cu COVID-19

Gorj: 12 angajaţi şi 25 de beneficiari ai Centrului de Recuperare Târgu-Cărbuneşti, confirmaţi cu COVID-19

Un număr de 12 angajaţi şi 25 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare (CRR) Târgu-Cărbuneşti, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, au rezultate pozitive la testarea COVID-19, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Minodora Sucea.

Potrivit acesteia, confirmările au venit în urma testărilor periodice efectuate conform metodologiei în vigoare.

Toate persoane confirmate sunt asimptomatice, angajaţii rămânând izolaţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie, iar beneficiarii fiind izolaţi în centru pe saloane, sub monitorizarea medicului de familie şi a medicului centrului.

De asemenea, s-a procedat la dezinfecţia prin nebulizare a spaţiilor din centru.

"Activitatea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Târgu-Cărbuneşti se desfăşoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. DGASPC se conformează măsurilor dispuse de către DSP Gorj. Încă de la începutul pandemiei, la nivelul DGASPC Gorj s-au luat măsurile necesare, achiziţionându-se, în cantităţi suficiente, materiale de protecţie (măşti, mănuşi, dezinfectanţi, halate, botoşei, combinezoane etc.); în prezent, având în vedere modalitatea de transmitere intracomunitară, se fac eforturi deosebite în gestionarea situaţiei a 1.016 angajaţi şi peste 1.000 de beneficiari, pentru fiecare angajat, la fiecare intrare în tură, se face triajul epidemiologic, iar pentru beneficiari, dimineaţa şi seara, sau de câte ori este necesar, se face triajul epidemiologic", a mai spus Minodora Sucea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …