Gorj: CEO anunță înființarea societății mixte Huadian Oltenia Energy SA

Aproximativ 250 de noi locuri de muncă vor fi create în urma înregistrării la Registrul Comerțului a societății mixte Huadian Oltenia Energy SA, rezultată în urma parteneriatului dintre Complexul Energetic Oltenia (CEO) și compania chineză de stat Huadian Engineering, se arată într-un comunicat de presă postat vineri pe site-ul unității.

Potrivit sursei citate, o delegație a părții chineze din cadrul societății mixte Huadian Oltenia Energy SA au efectuat, în perioada 28 martie-12 aprilie, o vizită de lucru pentru a discuta principii ale contractelor de furnizare cărbune și furnizare servicii.

Următoarea vizită va avea loc în cursul lunii mai, când se preconizează că vor fi perfectate contractele, iar noua societate va putea fi înregistrată la Registrul Comerțului.

Societatea mixtă Huadian Oltenia Energy SA va avea sediul în Rovinari. În cadrul acesteia vor lucra un număr de circa 250 de angajați.

"Începerea lucrărilor de construire a noii centrale de 1 x 600 MW se va face după obținerea tuturor avizelor și aprobărilor necesare. Durata de construire este de circa 36 de luni de la obținerea autorizației. Această nouă capacitate de producție ar trebui să înlocuiască capacitățile existente în Sistemul Energetic Național, a căror durată de viață este expirată și a căror tehnologie, ce aparține anilor 1970, este depășită", se menționează în comunicatul de presă.

Aceeași sursă mai precizează că, în perioada implementării, se estimează că vor fi create peste 4.000 de locuri de muncă, iar noul grup energetic va utiliza 4,6 milioane tone de lignit anual, ceea ce înseamnă securizarea a 3.000 locuri de muncă.

Reprezentanții Ministerului Energiei au anunțat, încă din anul 2014, crearea societății mixte între Complexul Energetic Oltenia și compania chineză Huadian, un proiect care vizează investiții de circa un miliard de euro la termocentrala Rovinari.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Poenaru, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

4 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

5 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos