Gorj: Noul Contract Colectiv de Muncă al Complexului Energetic Oltenia, înregistrat de ITM

Gorj: Noul Contract Colectiv de Muncă al Complexului Energetic Oltenia, înregistrat de ITM

Noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) al Complexului Energetic Oltenia (CEO), semnat de către reprezentanţii administraţiei şi ai celor patru federaţii sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate, a fost întregistrat, vineri, de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Potrivit inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, noul CCM a fost înregistrat cu aplicabilitate de la 1 aprilie.

Potrivit unui comunicat postat marţi pe site-ul CEO, în urma negocierilor purtate în acest an cu partenerii sociali, au fost stabilite o serie de beneficii ce vor fi acordate angajaţilor, respectiv indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel încât transferul contribuţiilor de la angajator la angajat să nu afecteze veniturile nete realizate lunar, majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual şi continuarea procesului de armonizare şi majorare a salariilor pentru toţi angajaţii companiei, fiind alocată suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii, în două etape.

"Majorarea drepturilor de natură salarială şi a altor facilităţi acordate angajaţilor în acest an este o continuare a acţiunilor demarate în anul anterior, după o perioadă de câţiva ani de reduceri salariale masive. Astfel, în luna martie 2017 a fost încheiat un act adiţional de prelungire a vechiului Contract Colectiv de Munca, prin care bonusurile salariale pentru evenimente au fost majorate cu peste 800 de lei anual/salariat, valoarea tichetelor de masa a fost majorată cu 1.440 lei anual/salariat, munca suplimentară a fost plătită pentru prima data de la înfiinţarea companiei, fiind alocate fonduri în valoare de aproximativ 25.000.000 lei, iar la salariile angajaţilor cu venituri reduse (peste 25% din numărul total de personal) au fost majorate", se arată în comunicat.

Prevederile noului CCM al CEO sunt aplicabile pe o perioadă de doi ani, iar toate beneficiile suplimentare acordate angajaţilor reprezintă pentru CEO un efort financiar de circa 80.000.000 lei anual, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Oana Popescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale