Gorj: O delegație de lideri sindicali, invitată la discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei; restul minerilor continuă marșul

Cei peste 50 de mineri și energeticieni, angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), au pornit vineri dimineața, în cea de-a cincea zi de marș către București, aceștia parcurgând în total aproximativ 170 de kilometri pe jos.

Protestatarii au înnoptat în localitatea Scornicești din județul Olt, ei îndreptându-se spre județul Argeș în cursul zilei.

Președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, a declarat vineri că o delegație formată din șapte persoane a fost invitată la București la discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei, acesta fiind primul semnal din partea guvernanților de la începerea marșului de protest. Restul minerilor și energeticienilor vor continua marșul.

"Oricum oamenii sunt hotărâți să continue marșul, ne apropiem de județul Argeș. Invitația a sunat ca o chestie de normalitate, un pic întârziată, la fel și acceptarea noastră de a merge la discuții este o chestiune de normalitate. (...) Dacă nu se schimbă nimic în legislația primară și secundară, putem an de an să dăm oameni afară că tot în faliment o să ajungem în câțiva ani. Sperăm ca astăzi să se înceapă o discuție constructivă pe realitate pentru că, din păcate, se vorbește foarte mult și foarte frumos, se constată de către guvernanți, dar nu iau decizia de a face ceva concret. Atunci când ești ministru trebuie să decizi, să decizi după ce constați ceva, dar din păcate de câteva luni se constată, dar nu ia nimeni nicio decizie", a spus Dumitru Pârvulescu.

El a mai menționat că participanții la marș încep să se simtă din ce în ce mai rău din cauza rănilor la picioare provocate de distanța parcursă, cinci dintre aceștia renunțând zilele trecute la demers în urma recomandărilor medicilor. Numărul protestatarilor a rămas însă constant, deoarece alți colegi le-au luat locul.

AGERPRES/ (A — autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Citește mai mult:

* Gorj: Minerii se confruntă cu probleme de sănătate după 150 de kilometri de marș spre București

* Minerii și energeticienii au pornit în cea de-a treia zi de marș spre București

* UPDATE Minerii și energeticienii care au plecat pe jos la București în semn de nemulțumire față de situația CEO au ajuns în Dolj

* Minerii au pornit luni într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București, în semn de protest


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită