Gorj: Poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, arestat preventiv pentru tâlhărie

Gorj: Poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, arestat preventiv pentru tâlhărie

Un angajat al IPJ Gorj, poliţist în cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost arestat preventiv duminică, fiind acuzat că, la sfârşitul lunii februarie, ar fi tâlhărit o sală de jocuri din municipiul Târgu Jiu şi ar fi sustras suma de 10.200 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe 26 februarie, în jurul orei 10,00, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgenţă 112 de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei.

Agresorul, după ce a intrat în posesia banilor, i-a solicitat lucrătorului gestionar să îl urmeze către uşa de acces pentru a nu acţiona butonul de panică, folosind în continuare cuţitul pentru a-l ameninţa. În încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămată - lucrător gestionar - a fost înţepată în mână cu cuţitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

"În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Târgu Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracţiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet", se arată în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă precizează că procurorul a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului CCC, iar prin încheierea din data de 6 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

În cauză, procurorul a beneficiat de sprijin din partea Poliţiei municipiului Târgu Jiu - Biroul de investigaţii criminale pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată.

IPJ Gorj a transmis că, începând din 6 martie, agentului de poliţie i-au fost suspendate raporturile de serviciu cu instituţia. AGERPRES / (AS - autor: Irina Poenaru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?