Gorj: Prezență scăzută la vot în municipiul Târgu-Jiu până la ora 16,00

Gorj: Prezență scăzută la vot în municipiul Târgu-Jiu până la ora 16,00

Prezența la urne în municipiul Târgu-Jiu, unde au loc alegeri pentru funcția de primar, se menține scăzută până la ora 16,00, 16,71% dintre alegători exercitându-și dreptul de vot.

În comuna Drăguțești, prezența la vot, în același interval orar, este de peste 50%.

Potrivit datelor prezentate pe site -ul Autorității Electorale Permanente (AEP), 375 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar alte 87 au solicitat urna mobilă.

Până la ora 16,00, în municipiul Târgu-Jiu au votat 13.369 de persoane, iar în comuna Drăguțești, peste 2.100.

Reprezentanții BEJ Gorj au afirmat că procesul electoral se desfășoară fără incidente.

În cele două localități sunt așteptate la urne peste 84.000 de persoane, fiind amenajate 61 de secții, din care 56 în Târgu-Jiu.

În municipiul Târgu-Jiu, funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obținut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuțiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, în prezent primar interimar al orașului și candidat al PSD Gorj.

Din partea USR Gorj a intrat în competiția electorală Radu Miruță, iar de la PNL — consilierul local Marcel Romanescu, de la PMP — consilierul local Daniela Grădinaru, de la ALDE — consilierul local Eduard Lădaru. Totodată, și-au anunțat candidatura, ca independenți, fostul inspector șef al IPJ Gorj — Viorel Caragea, și Gheorghe Caralicea.

Mandatul fostului primar al localității Drăguțești, Vasile Moșoiu, a fost suspendat de Prefectura Gorj la scurt timp după ce acesta a câștigat alegerile din 2016, în urma unei condamnări. Dumitru Ion Popescu, membru al ALDE Gorj, a fost numit în funcția de primar interimar al comunei Drăguțești, el fiind și candidatul formațiunii politice la alegerile parțiale din 11 iunie 2017. Și-au mai depus candidaturile Gheorghe Butan din partea PSD, Ionuț Crăc de la PNL și Ion Covrig de la PMP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante