Grace Mugabe, supranumită ''Gucci'' Grace, va păstra averea familiei, dă asigurări preşedintele Zimbabwe

Grace Mugabe, văduva fostului preşedinte Robert Mugabe, va păstra averea dobândită de familie în timpul celor 37 de ani în fruntea ţării ai soţului său, au anunţat marţi autorităţile, relatează dpa.

"Preşedintele Emmerson Mnangagwa a dat asigurări că familia îşi va păstra averea", a declarat Obert Mpofu, secretar pentru administraţie al partidului de guvernământ, Zanu-PF.

Mugabe este una dintre familiile cele mai înstărite din Zimbabwe, deţinând mai multe proprietăţi, printre care o fermă de lactate, o şcoală privată şi un parc pentru safari.

Totuşi, vila lui Mugabe, cunoscută sub numele de "Blue Roof" (Acoperişul albastru), din suburbia Borrowdale Brooke a capitalei Harare, şi o altă casă în care locuieşte fiica sa Bona, sunt în acte în proprietatea Zanu-PF.

Mnangagwa, care a provocat în final înlăturarea soţului ei de către armată în 2017 când a contestat ambiţiile politice ale lui Grace Mugabe, a declarat în mai multe rânduri că se va avea grijă de familia fostului preşedinte.

"Titlurile de proprietate vor fi transferate în curând pe numele familiei", a spus Mpofu.

Când a fost întrebat despre acest lucru, purtătorul de cuvânt al familiei, Leo Mugabe, a declarat că este prea devreme pentru a discuta chestiuni precum averea şi proprietăţile.

"Suntem încă în doliu, nu l-am îngropat încă pe cel plecat dintre noi, nu putem discuta asta", a declarat el pentru dpa.

Deşi Robert Mugabe se prezenta pe sine însuşi drept un socialist, familia sa a adunat o avere vastă în timpul regimului său, iar soţia lui, supranumită deseori "Gucci" Grace, era renumită pentru gusturile sale costisitoare.

Fostul lider controversat - atât adulat ca eliberator al ţării sale din regimul colonial britanic, cât şi detestat pentru regimul său dictatorial de mai târziu din statul din sudul Africii - a murit pe 6 septembrie, la vârsta de 95 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…