Graure susține că procurorul i-a dat de înțeles că riscă 15 ani de închisoare dacă nu dă detalii despre caz

Graure susține că procurorul i-a dat de înțeles că riscă 15 ani de închisoare dacă nu dă detalii despre caz

Fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, Laurențiu Graure, a declarat vineri, în fața judecătorilor de la ÎCCJ, că procurorul de caz i-a atras atenția că riscă 15 ani de închisoare, dacă nu oferă detalii despre înțelegerea inculpaților din dosarul "Rovinari - Turceni".

El a fost audiat, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în dosarul "Rovinari-Turceni", în care a fost trimis în judecată.

Graure a relatat că, în ziua în care i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, a stat trei ore de vorbă cu procurorul de caz, prilej cu care acesta i-a cerut să vorbească despre înțelegerea dintre Victor Ponta, Dan Șova, Laurențiu Ciurel și Dumitru Cristea. El a afirmat că, după ce i-a spus procurorului că nu știe nimic, magistratul a insistat, subliniind că sigur are cunoștință despre aceste lucruri și despre câți bani s-au dat și că riscă să facă 15 ani de închisoare.

Întrebat în instanță despre ce înțelegere se menționa, Graure a răspuns că referirea era la "o înțelegere ce viza prefăcătoria lui Ciurel și Cristea că îi dau de lucru lui Șova ca acesta să îl plătească pe Ponta".

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''. În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria