Grecia: Ciocniri între studenţi şi poliţie în centrul Atenei

Grecia: Ciocniri între studenţi şi poliţie în centrul Atenei

Ciocniri între tineri greci şi poliţie au avut loc luni în centrul Atenei, după ce un protest împotriva reformei educaţiei a degenerat în violenţe atunci când manifestanţii au ajuns în Piaţa Syntagma din faţa parlamentului, informează Reuters.

Protestatarii au aruncat în poliţişti cu pietre şi cocteiluri Molotov, în timp ce forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene.

Incidentele au avut loc în timpul unui marş al studenţilor care se îndreptau spre parlament, protestând împotriva unui proiect de lege ce modifică cerinţele de intrare în universitate.

Incidentele s-au încheiat la fel de repede cum au început şi piaţa centrală a fost deschisă în curând pentru trafic.

Reformele cerute de Ministerul Educaţiei includ schimbări la nivel de curriculum şcolar în ultimul an de liceu şi modificări a ceea ce sunt acum examenele uniforme de intrare la universitate, indiferent de domeniul de studiu ales.

Elevii de liceu afirmă că schimbările vor creşte povara examenelor şi vor crea un sistem care să descurajeze gândirea critică.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro