Grecia îngheață activele Evei Kaili, suspectată de corupție în Parlamentul European

Grecia îngheață activele Evei Kaili, suspectată de corupție în Parlamentul European

Autoritatea de luptă împotriva spălării banilor din Grecia a anunţat luni că îngheaţă toate activele vicepreşedintei elene a Parlamentului European, Eva Kaili, încarcerată la Bruxelles.

Eva Kaili. FOTO Profimedia

Măsura împotriva eurodeputatei, exclusă din partidul socialist grec PASOK-KINAL în urma acestui caz, vizează "conturile bancare, seifurile, companiile şi orice alte active financiare", potrivit preşedintelui autorităţii, Haralambos Vourliotis, scrie Agerpres.

Activele vor fi înghețate și în cazul rudelor apropiate ale acesteia, anunță autoritățile elene.

Reţinerea Evei Kaili, eurodeputată din 2014 şi vicepreşedintă a Parlamentului European din ianuarie, a stârnit reacţii puternice în Europa, în special în ţara sa natală.

Această fostă prezentatoare de televiziune a fost inculpată duminică pentru "corupţie" la Bruxelles şi încarcerată, într-o anchetă a unui judecător belgian privind transferuri mari de bani pe care le-ar fi făcut Qatarul cu scopul de a influenţa decizii în cadrul acestei mari instituţii a UE, mai scrie sursa citată.

O sursă judiciară a precizat pentru AFP că Eva Kaili şi alte trei persoane au fost încarcerate duminică de un judecător din Bruxelles, la două zile după arestarea lor într-o anchetă privind acţiunile acestei ţări care organizează Campionatul Mondial de Fotbal din acest an, în plină desfăşurare.

Parchetul federal a anunţat de asemenea că sâmbătă seară a avut loc o percheziţie la domiciliul unui al doilea eurodeputat. Domiciliul din Bruxelles al Evei Kaili a fost percheziţionat vineri seară.

În acest caz, „se suspectează plata unor importante sume de bani sau oferirea unor cadouri semnificative unor terţi aflaţi într-o poziţie politică şi/sau strategică ce permite, în cadrul Parlamentului European, influenţarea deciziilor” acestei instituţii, se subliniază în comunicatul parchetului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

3 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia