Grecia: Nouă arestări după violenţe înregistrate în timpul unei manifestaţii la Atena

Grecia: Nouă arestări după violenţe înregistrate în timpul unei manifestaţii la Atena

Nouă persoane au fost arestate joi seara după ciocnirile înregistrate la Atena în cursul unui protest împotriva noii legi care reglementează manifestaţiile, a indicat poliţia vineri, potrivit AFP.

Poliţia a lansat gaze lacrimogene după ce un mic grup de tineri mascaţi s-a desprins din mulţimea care protesta în apropierea parlamentului şi a aruncat cu cocteiluri Molotov.

Şase poliţişti au fost răniţi, potrivit autorităţilor.

Circa 12.000 de persoane au luat parte, conform cifrelor poliţiei, la mai multe manifestaţii organizate separat joi la Atena, la apelul partidelor comuniste şi de stânga împotriva legii adoptate în aceeaşi seară de deputaţii greci.

Între noile reglementări se numără reducerea spaţiului alocat protestelor de stradă şi dreptul poliţiei de a interzice unele adunări, în special contramanifestaţiile, din motive de securitate.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a explicat că noile norme sunt necesare pentru a reglementa "zecile de mici manifestaţii" care duc cu regularitate la închiderea centrelor oraşelor.

În schimb, partidele de opoziţie au acuzat guvernul că încearcă să-şi reducă la tăcere detractorii, într-un moment în care se anunţă o recesiune profundă, exacerbată de restricţiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Amnesty International şi-a exprimat la rândul său preocuparea faţă de noua lege.

Principalul partid de opoziţie, Syriza, stânga radicală, a criticat de asemenea folosirea forţei în faţa unei manifestaţii care era în cea mai mare parte paşnică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat