Grecia: O pictură de Picasso furată din Atena cu peste nouă ani în urmă a fost găsită de poliţie

Grecia: O pictură de Picasso furată din Atena cu peste nouă ani în urmă a fost găsită de poliţie

Poliţia greacă a recuperat o pictură de Pablo Picasso, "Cap de femeie", care a fost furată în urmă cu peste nouă ani din Galeria Naţională din Atena, informează DPA.

Hoţul ar fi fost un bărbat în vârstă de 49 de ani, a relatat presa greacă, luni seară.

Pictura a fost descoperită împreună cu o altă operă de artă - o lucrare deteriorată a pictorului olandez Piet Mondrian - într-un depozit, la circa 50 de kilometri de Atena.

Ministerul Culturii din Atena a confirmat descoperirea celor două lucrări.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite marţi dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţia a reluat investigaţiile în februarie anul trecut, după ce mai mulţi experţi au susţinut că lucrarea lui Picasso nu a apărut niciodată pe piaţa neagră şi, prin urmare, nu a părăsit niciodată Grecia.

Pictura este estimată la 16,5 milioane de euro (19,7 milioane de dolari), însă are şi o semnificaţie specială pentru Grecia, întrucât a fost oferită acestei ţări chiar de către artistul spaniol în semn de apreciere pentru rezistenţa dovedită de rezidenţii eleni împotriva trupelor naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Florin Bădescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Greek Police handout greekreporter.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”