Grecia: Premierul Alexis Tsipras ar pierde alegerile parlamentare din luna iulie (sondaj)

Grecia: Premierul Alexis Tsipras ar pierde alegerile parlamentare din luna iulie (sondaj)

Premierul grec Alexis Tsipras şi partidul său, Syriza, se plasează în spatele opoziţiei conservatoare într-un sondaj de opinie publicat joi seară, în perspectiva alegerilor parlamentare din 7 iulie din Grecia, transmite dpa.

Cu trei săptămâni înaintea scrutinului legislativ, formaţiunea Syriza (stânga) este creditată cu 26% din intenţiile de vot, iar principalul său adversar politic, Noua Democraţie (ND), partid condus de Kyriakos Mitsotakis, ar obţine 34,5% din sufragii, potrivit sondajului realizat de agenţia de studii sociologice Pulse.

Pe poziţia a treia în sondaj se plasează social-democraţii, cu 7% din voturi, în timp ce comuniştii şi partidele de extremă-dreapta ar obţine 5,5%, respectiv 5% din sufragii.

Syriza a câştigat alegerile din septembrie 2015 cu 35,5% din voturi, depăşind Noua Democraţie, care a obţinut 28,1% din voturi.

Sondajul Pulse reflectă în mare parte rezultatul alegerilor europarlamentare din luna mai, când ND a obţinut cu 9,5 puncte procentuale mai multe voturi decât Syriza, ceea ce l-a determinat pe premierul Alexis Tsipras să devanseze data alegerilor parlamentare, stabilită iniţial pentru luna octombrie.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.356 de alegători din toate regiunile Greciei, în perioada 10-13 iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?