Grecia: Premierul Mitsotakis anunţă accelerarea campaniei de vaccinare pentru locuitorii insulelor

Grecia: Premierul Mitsotakis anunţă accelerarea campaniei de vaccinare pentru locuitorii insulelor

Grecia va accelera campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe insule în vederea redeschiderii turismului la data de 14 mai, a afirmat marţi prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, transmite AFP.

'Dăm prioritate insulelor noastre (...) deschizând vaccinarea pentru toată populaţia adultă, înainte ca acest lucru să se întâmple în restul Greciei', a spus Mitsotakis într-o teleconferinţă cu preşedinţii de regiuni.

Potrivit şefului guvernului, 'obiectivul este ca toţi locuitorii permanenţi (ai insulelor) să fie vaccinaţi integral până la sfârşitul lunii iunie'.

Grecia este nerăbdătoare să vadă mulţimile de turişti revenind pe insulele sale, destinaţii preferate în special de europeni.

Turismul generează până la un sfert din venitul anual al Greciei, iar Atena vrea să-i convingă pe turişti că ţara este sigură.

Guvernul grec a fost printre primele din Uniunea Europeană, alături de cel spaniol, care a susţinut ideea unui certificat de vaccinare care să permită reluarea turismului de masă.

Aflată în lockdown parţial din 7 noiembrie, Grecia raportează încă peste 2.000 de noi infectări pe zi, majoritatea la Atena, precum şi zeci de decese, iar spitalele rămân supuse unor presiuni puternice.

Responsabili din Ministerul Sănătăţii au vaccinat deja pe bază voluntară adulţii de pe 32 de mici insule elene, iar pe alte 36 procesul se va încheia în termen de trei săptămâni, după care vor urma cele mai mari 19 insule, a precizat Mitsotakis.

Pentru a reporni sezonul turistic, Grecia a început din aprilie redeschiderea graduală a magazinelor neesenţiale, şcolilor şi teraselor tavernelor şi cafenelelor.

În urmă cu aproape o lună, aviaţia civilă elenă ridicase carantina obligatorie de şapte zile, în vigoare până atunci, pentru călătorii rezidenţi permanenţi în ţările membre ale Uniunii Europene, ale spaţiului Schengen, în Marea Britanie, SUA, Israel, Serbia, Emiratele Arabe Unite şi alte state.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”