Grecia ridică restricţiile asupra zborurilor dinspre Turcia, Albania şi Macedonia de Nord

Grecia ridică restricţiile asupra zborurilor dinspre Turcia, Albania şi Macedonia de Nord

Grecia a ridicat restricţiile asupra zborurilor dinspre Turcia, Albania şi Macedonia de Nord, măsuri ce fuseseră impuse pentru a limita răspândirea COVID-19, a anunţat duminică Autoritatea elenă a aviaţiei civile (YPA), potrivit Reuters.

Toţi pasagerii care vin din străinătate în Grecia vor trebui totuşi să facă dovada unui test negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii. De asemenea, ei vor trebui să stea în carantină timp de şapte zile.

YPA a mai decis să majoreze plafonul pentru vizitatorii din Rusia la 4.000 pe săptămână, faţă de 500 până acum, cu zboruri permise pe aeroporturile din Atena, Salonic şi Heraklion.

Pasagerii veniţi din Regatul Unit vor trebui să efectueze la sosirea în Grecia un test rapid la COVID-19 şi încă unul după expirarea celor şapte zile de carantină.

Vor fi efectuate şi teste aleatorii asupra pasagerilor care sosesc în Grecia; dacă rezultatul este pozitiv la COVID-19, carantina va fi extinsă la 14 zile. În cadrul planului de redeschidere graduală a economiei sale, Grecia va ridica săptămâna viitoare o serie de restricţii, în pofida faptului că spitalele rămân sub presiunea situaţiei epidemiologice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…