Grecia, sub infernul flăcărilor. Nici vremea nu ajută, temperaturile vor creşte până la 40 de grade Celsius

Grecia, sub infernul flăcărilor. Nici vremea nu ajută, temperaturile vor creşte până la 40 de grade Celsius

Un incendiu de proporţii continuă să ardă în Parcul Naţional Dadia, în apropiere de graniţa cu Turcia, într-una dintre cele mai mari zone forestiere din sud-estul Europei.

Un al doilea incendiu major a făcut ravagii în partea de sud a insulei Lesbos. Protecţia civilă a ordonat evacuarea populaţiei din satul Vatera, iar unităţi de pompieri de pe continent au fost trimise spre insulă pentru a contribui la eforturile de stingere a incendiului.

Incendii de mai mici dimensiuni ard în prezent în peninsula Peloponez, a relatat radioul de stat elen, potrivit Agerpres.

Majoritatea celor 86 de avioane şi de elicoptere de stingere a incendiilor din Grecia sunt mobilizate împotriva flăcărilor, a anunţat Protecţia Civilă.

Seceta şi temperaturile ridicate vor afecta aproape toate zonele Greciei în următoarele zile, creând "fundalul perfect" pentru şi mai multe incendii, au avertizat meteorologii la radio.

În centrul ţării, temperaturile se situau deja în jurul valorii de 38 de grade la începutul zilei de sâmbătă. Pe alocuri, mercurul din termometre va urca la peste 40 de grade Celsius în cursul după-amiezii, au precizat aceştia.

La începutul săptămânii viitoare temperaturile vor continua să crească, actualul val de căldură fiind aşteptat să dureze până la începutul lunii august, potrivit prognozelor meteo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina