Grefierii de ședință de la Curtea de Apel și de la Judecătoriile Sectoarelor 1,3 și 4 au protestat

Grefierii de ședință de la Curtea de Apel și de la Judecătoriile Sectoarelor 1,3 și 4 au protestat

Grefierii de ședință de la Curtea de Apel București, dar și de la Judecătoriile Sectoarelor 1, 3 și 4 au protestat marți în fața instanțelor în intervalul orar 10,00 - 12,00, nemulțumiți de prevederile legii salarizării unitare.

"Grefierii cu studii superioare își pierd practic prin noua lege a salarizării sporul de vechime în muncă și avem niște salarii astronomice la grefierii-șefi. Deci, dublul salariului grefierului pe funcție de execuție, ceea ce este inexplicabil și nepermis", a declarat marți, pentru AGERPRES, Ștefania Teleman, președintele Federației Naționale Sindicale Projust.

Potrivit acesteia, nemulțumirile protestatarilor sunt legate și de faptul că, prin proiectul legii salarizării, multe alte funcții din sistem au fost asimilate celei de grefier de ședință. "Și ne-am trezit că noi nu primim practic nimic din punct de vedere salarial, în schimb pentru alte categorii, colegi de-ai noștri, nu e vorba de persoană, dar e vorba de principiu, cu atribuții diferite — același salariu. Apoi, avem comparativ cu celelalte categorii niște coeficienți de toată jena", a spus Ștefania Teleman.

Și aproximativ 30 de informaticieni din Justiție au declanșat un protest spontan, marți, în fața Tribunalului București, fiind nemulțumiți de prevederile proiectului legii salarizării unitare.

AGERPRES/(A — autor: Carmen Velicu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040