Gregorian Bivolaru, audiat la Poliția Capitalei (surse)

Gregorian Bivolaru, audiat la Poliția Capitalei (surse)

Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, este audiat miercuri la Poliția Capitalei, pentru trecere frauduloasă a frontierei, conform unor surse judiciare.

Bivolaru se află încarcerat în România după ce, pe 13 iulie, magistrații francezi au decis definitiv că liderul spiritual al MISA poate fi extrădat.

El a fost prins pe 26 februarie în Franța, pentru prinderea lui Poliția Română colaborând cu autoritățile franceze.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă Instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen.

Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina