Gregorian Bivolaru va fi judecat la Curtea de Apel Cluj într-un dosar de trafic de persoane

Gregorian Bivolaru va fi judecat la Curtea de Apel Cluj într-un dosar de trafic de persoane

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, va fi judecat la Curtea de Apel Cluj într-un dosar de trafic de persoane, care nu are legătură cu cauza pentru care acesta a fost reținut și va fi extrădat din Franța.

Judecătorul Valentin Chitidean, locțiitor al purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Cluj, a declarat marți, pentru AGERPRES, că dosarul a fost înregistrat la instituția pe care o reprezintă pe 29 februarie și că primul termen de judecată a fost fixat pe 10 mai 2016.

El a precizat că procesul de la Curtea de Apel Cluj nu are legătură cu cauza pentru care acesta a fost prins și va fi extrădat din Franța .

Gregorian Bivolaru și alte 19 persoane vor fi judecate la Curtea de Apel Cluj pentru trafic de persoane, după ce, în aceeași cauză, Tribunalul Cluj l-a achitat în 2015, într-un dosar instrumentat de DIICOT și trimis în judecată în anul 2007.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franța, pe 26 februarie, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile franceze.

El a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”