Greșeală tragi-comică. Povestea femeii care a fost lăsată în casa greșită de personalul spitalului de unde fusese externată

Greșeală tragi-comică. Povestea femeii care a fost lăsată în casa greșită de personalul spitalului de unde fusese externată

Joyce Wright s-a trezit miercuri în dormitorul altcuiva, în urma unei confuzii făcute de personalul spitalului din localitatea britanică Boston, unde fusese internată.

Joice Wright (83 de ani) FOTO Daily Mail

O femeie în vârstă din SUA a fost externată din spital după ce i se administrase morfină, fiind dusă apoi la o casă greșită și pusă din greșeală într-un pat din locuință de către personalul ambulanței din localitatea Skegness.

Joyce Wright, în vârstă de 83 de ani, a fost externată în mod greșit din Spitalul Pilgrim din Boston și a fost lăsată marți într-o casă deținută de un alt pacient, la 65 de kilometri de locuința ei din Sleaford, Lincolnshire, potrivit Daily Mail .

Proprietarul casei, un alt pacient, ar fi trebuit, de fapt, să fie externat. Fiul femeii a declarat că nu a fost informat că mama sa a fost trimisă acasă, iar în schimb a aflat de greșeală atunci când rudele șocate ale celuilalt pacient au găsit-o în pat a doua zi.

Personalul de la ambulanță a mers apoi miercuri dimineață la casă, unde a găsit-o pe femeie în dormitor și a dus-o înapoi la spital.

Wright a declarat că a fost „foarte, foarte furios" când a aflat despre „eroarea epică" și a crezut că incidentul a fost „un rezultat al presiunilor la care este supusă toată lumea".

Fiul femeii a declarat pentru BBC că greșeala a fost „absolut șocantă”. „Era întuneric, iar mama mea luase calmante, morfină, așa că, evident, lucrurile erau puțin confuze pentru ea.”

„Nu prea și-a dat seama [unde se afla] în acel moment și, evident, era destul de somnoroasă”. El a spus că se temea că rezultatul ar fi putut fi mai grav.

Fiul pacientei a declarat pentru The Sun: „Este de necrezut. Dacă i-au dat mamei mele un medicament greșit? Credeam că pacienții poartă brățări, deci nu se poate întâmpla așa ceva". Joyce Wright fusese internată în spital în urma unei operații la șold.

Se pare că a fost confundată cu o altă pacientă care era gata să plece acasă. Fiul femeii a spus că i s-a spus că mama sa a fost dusă acasă în locul pacientei din camera alăturată.

Într-un comunicat, United Lincolnshire Hospitals NHS Trust și East Midlands Ambulance Service au precizat: „Am vorbit cu ambii pacienți și cu familiile lor pentru a le prezenta scuzele noastre sincere.”

„Acest lucru se situează în mod clar sub standardul de îngrijire pe care dorim să îl oferim. O anchetă este în curs de desfășurare pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla din nou", au precizat reprezentanții spitalului.

De atunci, trustul care deține spitalul a lansat o investigație privind modul în care s-a produs confuzia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat