Greșește Vasile Bănescu spunând ceea ce spune?

Greșește Vasile Bănescu spunând ceea ce spune?

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a avut o reacție dură în cazul adolescentului de 16 ani care a înjunghiat o profesoară de la Colegiul „Ion Creangă” din Capitală, el dând vina pe „progresismul ideologic atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului” recent, care poate conduce inclusiv la crimă, nu și la pedeapsă”.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al PatriarhieiFoto: Inquam Photos / Diana Oros

Vasile Bănescu a reacționat printr- un mesaj postat pe Facebook în care acuză că incidentul este efectul „progresismului ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreștin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educației fertile intelectual și moral, progresism care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip”.

Redăm mesajul postat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei:

  • „(...) o profesoară de la un liceu din București a fost atacată cu un cuțit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni.
  • Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate.
  • Progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreștin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educației fertile intelectual și moral, progresism care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu și la pedeapsă.
  • Ulterior crima sau tentativa ei eșuată vor fi totdeauna scuzate de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului.
  • Imperativul amoral al progresismului?
  • Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează.
  • Planetei să-i fie bine!”.

Reamintim că o profesoară de Colegiul „Ion Creangă” din București a fost înjunghiată de un elev de clasa a X-a, miercuri, la începutul unei ore. Femeia a ajuns la Spitalul Universitar cu răni în zona gâtului și se află în stare stabilă. Miercuri seară, băiatul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” spune că în multe şcoli există probleme legate de violenţă, de consumul de droguri şi nu numai, iar multe dintre aceste cazuri nu ajung în presă, dar există săptămânal astfel de semnale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…