Greva angajaţilor societăţii de transport în comun din Galaţi s-a încheiat

Greva angajaţilor societăţii de transport în comun din Galaţi s-a încheiat

Greva angajaţilor societăţii de transport în comun Transurb din Galaţi s-a încheiat, autobuzele urmând să reintre pe trasee de marţi seară, protestul luând sfârşit în urma discuţiilor purtate la Prefectură între primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, şi reprezentanţii salariaţilor.

Greva angajaţilor societăţii de transport în comun din Galaţi s-a încheiat (Imagine: Vincentiu Horincar/Mediafax Foto)

"S-a ajuns la o înţelegere care prevede că sindicaliştii se angajează ca lumea să vina la lucru, iar la finalul controlului întreprins deja de către Primărie să fie luate măsuri. S-a luat chiar decizia suplimentării numărului de membri ai echipei de control care face verificări la societatea Transurb, aşa că acum fac parte din această echipă şi cei doi viceprimari", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 150 de angajaţi ai Transurb - şoferi şi mecanici - au refuzat să intre la lucru luni şi marţi, reclamând condiţiile de muncă şi cerând demisia directorului societăţii, Genica Totolici.

Angajaţii Transurb au declanşat protestul spontan luni dimineaţă, nemulţumiţi de numărul insuficient de autobuze şi troleibuze existente pe traseu, fapt care îi împiedică să-şi realizeze norma zilnică, dar şi de lipsa combustibilului. În aceste condiţii, autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele nu au ieşit pe traseu.

Directorul Genica Totolici a declarat însă că demisia sa nu ar rezolva niciuna dintre problemele pentru care salariaţii au intrat în grevă spontană.

În aceste condiţii, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan , a dispus efectuarea unui control la Transurb, societate aflată în subordinea Primăriei.

Primarul Marius Stan declara că sunt verificate diagramele pentru trasee, modul în care s-au făcut angajările, modul în care s-au făcut achiziţiile de carburant şi piese de schimb, dar şi reparaţiile, urmând ca la controlului să dispună măsuri legale, în funcţie de eventualele nereguli constatate.

Marţi, în timpul desfăşurării protestului, conducerea Transurb a înaintat Tribunalului Galaţi o întâmpinare prin care se solicită instanţei luarea măsurilor legale împotriva salariaţilor care au înterupt lucrul, fără respectarea art. 205 din Legea 62/2011 privind asigurarea continuităţii activităţii în proporţie de o treime, în cazul protestelor, acţiunea declanşată în instanţă urmându-şi cursul firesc.

Societatea de transport în comun Transurb Galaţi, care are în total 650 de angajaţi, aparţine Consiliului Local Galaţi, ea fiind subvenţionată cu fonduri din bugetul municipalităţii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, în anul 2013, Transurb a primit subvenţii de 34 milioane de lei, iar pentru anul în curs sunt prevăzute în buget subvenţii de 30 milioane lei.

Reţeaua de transport a Transurb Galaţi este compusă din 17 trasee de autobuz, două trasee de troleibuz şi nouă trasee de tramvai, iar în parcul auto al societăţii se află 113 autobuze, 32 tramvaie şi 13 troleibuze.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?