Grevă la Hollywood. Biden cere un acord „echitabil“ pentru scenarişti: „Sper sincer că își va găsi o rezolvare“

Grevă la Hollywood. Biden cere un acord „echitabil“ pentru scenarişti: „Sper sincer că își va găsi o rezolvare“

Preşedintele american Joe Biden "speră" că scenariştilor aflaţi în grevă la Hollywood li se va propune rapid un acord "echitabil", a spus luni la Casa Albă, citat de AFP, relatează Agerpres.

Grevă scenariștilor de la Hollywood FOTO Shutterstock

"Sper sincer că greva scenariştilor de la Hollywood îşi va găsi o rezolvare şi că scenariştilor li se va oferi cât mai curând posibil acordul echitabil pe care îl merită", a declarat Joe Biden înaintea unei proiecţii în onoarea comunităţii asiatice din Statele Unite.

Democratul de 80 de ani, candidat la propria succesiune, nu s-a exprimat până în prezent în legătură cu acest conflict social, el care nu ratează nicio ocazie de a-şi aduce sprijinul revendicărilor sindicale.

Mii de scenarişti americani de televiziune şi film au început o grevă pe 2 mai din cauza eşecului negocierilor cu principalele studiouri şi platforme online, în special în ceea ce priveşte creşterea remuneraţiei acestora.

De asemenea, cer garanţii minime pentru a beneficia de locuri de muncă stabile şi de o cotă mai mare din profiturile generate de creşterea difuzărilor în streaming.Această mişcare socială are un impact imediat asupra anumitor programe de televiziune, iar pe termen lung asupra serialelor şi filmelor programate pentru lansare în acest an.

Ultima mişcare socială majoră de la Hollywood datează de la greva scenariştilor care a paralizat industria audiovizualului american în 2007-2008. Conflictul de 100 de zile a costat industria două miliarde de dolari.

Răspunsuri complet insuficiente

În lipsa unui acord, mii de scenarişti de film şi de televiziune din Statele Unite au intrat pe 2 mai în grevă, a anunţat cel mai puternic sindicat al acestora, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Nu am ajuns la un acord cu studiourile şi cu distribuitorii. Vom intra în grevă după expirarea contractului, luni, la miezul nopţii ( ora7 GMT, marţi)", arată sindicatul scenariştilor americani Writers Guild of America (WGA) într-un comunicat adresat membrilor săi, consultat de AFP.

WGA consideră că răspunsurile studiourilor la cererile formulate au fost „complet insuficiente, ţinând cont de criza existenţială cu care se confruntă scenariştii".

Principalele studiouri şi platforme online, inclusiv Disney şi Netflix, reprezentate de Alianţa producătorilor de film şi televiziune (AMPTP), au anunţat că negocierile cu WGA „s-au încheiat fără un acord".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...